Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2916 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 9 Lipiec 2008, 09:37
och nie dość, że piękny to ekskluzywny! wykończenie mistrzowskie! Cudownie dobrane kolory i ta dbałość o szczegóły! - padam do nóg! ogromne brawa i podziw!!
Makneto
-nie wiem co ci odpowie nasza Jantar-ka , ale ja zaczęłam ostatnio odwiedzać sklepy typu - pasmanteria ( od kilkunastu lat ) , i ze zdziwieniem wielkim odkryłam ,że ostatnio jest wiele nowych , wymyślnych np sznureczków , wstążeczek od razu zmarszczonych , i innych tasiemek z koralikami , z falbankami i kwiatuszkami , z wypustkami do wszycia i do wklejania i wiele innych bardzo pomocnych rzeczy .... ( za moich czasów jak ja szyłam - takich nie było ) samemu trzeba się było męczyć i " np marszczyć " ....
Makneto
-nie wiem co ci odpowie nasza Jantar-ka , ale ja zaczęłam ostatnio odwiedzać sklepy typu - pasmanteria ( od kilkunastu lat ) , i ze zdziwieniem wielkim odkryłam ,że ostatnio jest wiele nowych , wymyślnych np sznureczków , wstążeczek od razu zmarszczonych , i innych tasiemek z koralikami , z falbankami i kwiatuszkami , z wypustkami do wszycia i do wklejania i wiele innych bardzo pomocnych rzeczy .... ( za moich czasów jak ja szyłam - takich nie było ) samemu trzeba się było męczyć i " np marszczyć " ....
Manketo, Jantarka dopowie tylko, że wypustki przy poduszkach można przyszywać stopką do suwaków ale nic się nie dzieje jak szyjesz je zwykłą stopką. Ułatwiam sobie szycie w ten sposób, że przyszywam je najpierw do jednej części układając tasiemkę na prawej stronie tkaniny, potem nakładam drugą warstwę tkaniny, przypinam szpilkami i szyję po lewej stronie po pierwszym szwie. Może to więcej roboty ale nie ma ryzyka, że wypustka się przesunie.
Halszko, masz rację, że w pasmanteriach jest mnóstwo ciekawych bajerków tylko dlaczego takie drogie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum