Pomogła: 2 razy Wiek: 34 Dołączyła: 11 Lut 2008 Posty: 339 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 17 Lipiec 2008, 21:00
A poza tym radzenie sobie bez bajerków świadczy o mistrzostwie i wyobraźni .
makneta, jako początkująca masz szansę nauczyć się wersji klasycznej (bez bajerków), co potem naprawdę pozwala radzić sobie ze wszystkim. Czasami dobrze jest się samemu "pomarszczyć"
_________________ "Niektórym wydaje się, że luksus to zaprzeczenie biedy.
Nic bardziej mylnego: luksus to zaprzeczenie wulgarności"
Coco Chanel
jantar moje ukłony do samej ziemi za przepiękne prace,,wszystkie bez wyjątku.
gdzie zaopatrujesz się w takie piekne żakardy??
jak nazywa się w pasmanterii taki brzegowy sznureczek?
Niestety, źródełko wyschło. To był jednorazowy zakup w ... ciuchlandzie. Prawdopodobnie resztki z jakiegoś zakładu tapicerskiego. Wszystko nowe, kawałki różnej wielkości.
jak nazywa się w pasmanterii taki brzegowy sznureczek?
Nie wiem jaka jest jego handlowa nazwa. Proszę o wypustkę do poduszek.
Prezentuję zakładki, które otrzymały Halszka i Aylin.
Fot.1 Zakładki-wymianki
Fot 2. Zakładka-wymianka/Detal
Może technika niezbyt skomplikowana. Jutowe płótno złożone podwójnie, na nie naszyta krajka z kwiatowym wzorem. Kwiatki na krajce wyhaftowane koralikami w odpowiednim kolorze (najbardziej pracochłonna część robótki). Może pomysł niezbyt wyrafinowany i wyszukany ale realizacja sprawiła mi wiele frajdy.
Jantar-ko , dziękuję pięknie za śliczną zakładeczkę i pachnący woreczek ( wiedziałam , wiedziałam od razu od kogo ją dostałam ) bardzo mi się podoba , i myślę że ma ona w sobie wszystko to co powinna i nie tylko, czyli że jest zakładką , jest ładna i kolorowa i ma jeszcze koraliczki , wykonana bardzo ładnie i starannie , ślicznie uszyta- szwu prawie wcale nie widać jest taki drobniutki i już jej używam , a woreczek lezy na stoliku przy fotelu obok książki ... dziękuję bardzo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum