piękne, piękne rzeczy tworzysz. Ci, którzy wejdą w ich posiadanie są szczęśliwcami
małe ale - ale nie do tego co pokazujesz tylko jak. bo ja zawsze myślę, że opis jest do tego co poniżej i tak mi coś nie pasiło i dopiero pod koniec posta się zorientowałam, że u Ciebie jest odwrotnie. no nie wiem jak inni, ale dla mnie to logiczne
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
małe ale - ale nie do tego co pokazujesz tylko jak. bo ja zawsze myślę, że opis jest do tego co poniżej i tak mi coś nie pasiło i dopiero pod koniec posta się zorientowałam, że u Ciebie jest odwrotnie. no nie wiem jak inni, ale dla mnie to logiczne
Bibliotekarskie przyzwyczajenie. Podpis pod rysunkiem Od następnego razu będzie po craftowemu
Fakt, lubię robić to co robię i sprawia mi to przyjemność.
Koszyczek powstał tylko dlatego, ze zostały paski materiału zbyt wąskie by je wykorzystać na cokolwiek. Po zszyciu w jeden kawałek jakoś samo się tak ułożyło, że powstał koszyczek
Cuda
Materialy zachwycajace, a w formie slicznych i praktycznych przyborniczkow po prostu powalaja. Ide sie zebrac z podlogi. Cuda, normalnie cuda.
Jesli mozna to prosze o dokladna instrukcje szycia
Ostatnio probowalam uszyc prosta kosmetyczke, zapinana na suwak i poleglam. To co mi wyszlo nie nadaje sie do pokazania komukolwiek. Bardzo, bardzo prosze o tutorial w ktorym polapalaby sie osoba poczatkujaca, taka jak ja
_________________ "Jeżeli zabałaganione biurko jest znakiem zabałaganionego umysłu, znakiem czego jest puste biurko?"
A.Einstein
Hobby: j. niemiecki, literatura, rękodzieło Pomogła: 3 razy Wiek: 23 Dołączyła: 05 Lip 2007 Posty: 1198 Skąd: Poznań
Ordery: Brak
Wysłany: 2 Sierpień 2008, 15:45
jantar, żakard w motylki nei da mi teraz żyć skąd go masz????
Wszystko piękne i równiótkie - podziwiam za dokładnośc! W pierwszej torebusi/kosmetyczce dałabym jednak trochę ciemniejszego guzika
Bardzo, bardzo prosze o tutorial w ktorym polapalaby sie osoba poczatkujaca, taka jak ja
Hm... Nie miałam żadnego wykroju. Szycie sakiewek jest proste.Wszystko zależy od materiału. To znaczy od tego jak się układa wzór. Początkowo kosmetyczki powstawały metodą prób i błędów.
Przy następnej okazji postaram się sfotografować kolejne etapy. Może jakoś Ci pomogę.
Kasieńko Guzik jest dokładnie w kolorze różowego paska. Perłowa masa w metalowej oprawce. Podejrzewam, że to sprawka aparatu. To ON go rozjaśnił
nie wiem czy to materiał , czy Twoje rączki tak czarują. po prostu, aż chce się być damą z zamierzchłych czasów i mieć takie cuda w swojej torbie podróżnej i z parasolką przechadzać się po promenadzie w jakimś kurorcie, z satynowych portfelików wyciągać bileciki dla wielbicieli i...ach rozmarzyłam się . a tu codzienność wzywa i pełen pampers. ni jak się ma do tych cudeniek
przepraszam za jantar, mam ciocię , która w dzieciństwie z nami wyobrażała siebie w pięknych sukniach i pałacach, po czym puentowała wszystko tekstem- ja z moją karnacją to mieszkałabym w czworakach. ale co tam , patrząc na takie cudeńka to tylko nasuwają się myśli o damach, balach, blasku kandelabrów, tańcach na wielkich salach, w kreacjach z gracją , a nie w podskokach półnagusów.
jantar, a skąd masz te żakardy? pisałam w poście wyżej, ale chyba nie zauważyłaś
Kasieńko, już o tym pisałam. Jednorazowy zakup w ciuchlandzie, chyba były to resztki z zakładu tapicerskiego. Niestety nigdy więcej taka okazja się nie powtórzyła.
Dodziu, najfajniejsze jest to, że zostało w nas coś z małych dziewczynek i marzenia o byciu choć raz królewną. Chyba dlatego chęć posiadania takich eleganckich drobiazgów, które dają złudzenie bycia damą z epoki wiktoriańskiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum