Wiek: 20 Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 327 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 16:42 Koszulki, halki
a ja chciałam sobie uszyć taką koszulę nocną, najchętniej coś w podobie satynowej
bo w sklepie są strasznie drogie
opłaca się? ktoś próbował już?
jak wasze zdanie?
[ps. jeszcze nic nie szyłam oprócz kawałka laleczki dotee i próby pokrowca na telefon skończone porażką razy 2...]
Opłaca się - nie tylko finansowo.
Szyłam kiedyś z koleżanką taką koszulką. Tzn. ona szyła - pierwszą rzecz w życiu - a ja nadzorowałam by coś z tego wyszło. A wyszło i to super! Nie dość że kolorostycznie i materiało dobrała tak jak lubi, to bez problemu znalazłyśmy wykrój na rozmiar 46 i jeszcze tak dopasowałyśmy, że zakryła dość brzydkie blizny. Sama też mam ochotę coś sobie uszyć takiego...
poszukaj czasopism o szyciu bielizny z wykrojami na rosyjskim friends-forum, widziałam tam kiedyś przynajmniej 3, 2 chyba po hiszpańsku. W części forum poświęconemu szyciu jest ok.40 stron dyskusji z linkami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum