Jak w temacie - jestem "szyciowym" laikiem, a mam 6m bardzo ładnego materiału - taki ecru w delikatne listki. Nie wiem, co to ejst, dość cienkie - ale nie tak, jak szyfon, raczej tak, jak prześcieradło. Stwierdziłam, ze fajna tunika z tego by była, marzy mi się taka na szerszych ramiączkach, coś szalenie prostego, odcinana pod piersiami... Czy macie jakiś taki wykrój?
_________________ Jak kochać - to księcia, jak kraść - to miliony...
no właśnie - z wykrojami to jest problem... chyba jednak nalepiej wybrac się do kiosku/empiku, przejrzeć szyciowe gazetki i kupić. jeśli jesteś początkująca to polecam wydania "krok po kroku". jeśli nie ma w bieżących numerach to w pasmanteriach/sklepach z materiałami są dostępne pojedyńcze wykroje - tam na bank coś znajdziesz. wprawdzie jeden taki to koszt ok 10-15pln, ale za to można go uszyć na ogół w kilku wersjach - długi/krótki rękaw itd
możesz też sprawdzic na tej stronie gdzie są darmowe wykroje, o tu http://www.pl.forum.deco....roje-vt318.htm. ale jeszcze raz podkreślam - nie próbowałam na razie ich sciągać. no i nie wiem czy coś takiego jak chcesz tam jest.
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Jak w temacie - jestem "szyciowym" laikiem, a mam 6m bardzo ładnego materiału - taki ecru w delikatne listki. Nie wiem, co to ejst, dość cienkie - ale nie tak, jak szyfon, raczej tak, jak prześcieradło. Stwierdziłam, ze fajna tunika z tego by była, marzy mi się taka na szerszych ramiączkach, coś szalenie prostego, odcinana pod piersiami... Czy macie jakiś taki wykrój?
Pomogła: 6 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1285 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 1 Luty 2008, 23:02
szajajaba, no to może czas najwyższy się zabrać? akurat zdążysz do lata. mnie się szalenie ta podoba, wprawdzie nie mam wykroju, ale jest prościutka, można ją ze zdjęcia rozszyfrować (w razie czego służę pomocą)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum