rablinka, ja się zupełnia na xxx nie znam, ale wiem, że przypadkiem trafiłam kiedyś na taki freewerowy programik, który dowolny plik przerabiał na schemat z wyliczeniem ilości nici dla danego koloru i robił to w dwóch "typach" nici - DMC i coś tam jeszcze.... czyli, że od razu Ci wypisywało jaki odcień (numer) nici kupić
niestety nie pamiętam jak się nazywał ale może uda Ci się go wygóglać?
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1222 Skąd: z Poznania
Ordery: Brak
Wysłany: 10 Styczeń 2008, 06:52
jest taki program na GNU nazywa się zdaje się KX Stitch, ale jeszcze popytam mojego Krzyśka, bo cos mi się zdaje, że ja to miałam kiedyś. Z tym że atwiej przerobić na wzór obrazek, a nie obrazek wzoru haftu. Ale jestem pewna że się da
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Wracając do mej wypowiedzi,nie chciałam się mądrzyć,przepraszam,jeśli tak wyszło,ale: ja często sama opracowyję proste wzory,koryguję schematy i kolory.Może tak być,że się naszukasz wzoru i kolornika,a potem się rozczarujesz,bo proponowane kolory będą "od czapy".Dobrze jest czasem przejść się ze schematem do sklepu i tam pokombinować z kolorami,zwłaszcza,że na stojakach mulina jest ułożona tonacjami i odcieniami.Powodzenia!
Kiedyś ściągnęłam z internetu taki bezpłatny program -można bylo w nim wybrać jakiej firmy nićmi chcesz haftować ,iloma kolorami i jakiej wielkości ma być obrazek .Program pokazywał wzór graficzny i jak obrazek będzie wyglądał po wyhaftowaniu
Dziewczyny ja czasem przerabiam obrazki na wzory, ale takie obrazki haftu, jak któraś z Was to nazwała nie bardzo nadają się do przeróbki... No, ale może do kolejnego Bożego Narodzenia coś wymyślę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum