ja też kiedyś próbowałam zabawy z mydłem ale mąż mnie przyłapał i stwierdził że jak jeszcze coś wymyslę to mnie z moimi pomysłami do garazu wyeksmituje hi hi a mydełka z płatkami schną całe wieki.
Hobby: jubilerstwo Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 25 Kwi 2007 Posty: 882 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 26 Maj 2007, 18:11
właśnie kończyłam robić moje pierwsze mydełko. Efekty zamieszczę jak ostygnie i wyjmę z formy
na razie mogę powiedzieć jakich składników użyłam:
mydło dla dzieci
napar z zielonej herbaty
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
cukier wanilinowy
otręby
cynamon
odwagi mi nie brakuje zapału również
mąż dziś wychodził rano z domu, przed wyjściem pokazałam mu zdjęcia którejś z Was, cała kuchnia różowa, wszystko rozwalone, ale gdy zobaczył moją uśmiechniętą buzię, dał buziaka w czoło i nie zezwolił tylko na wybuch gazu wszystko inne mogę robić. dobrze, że jest wyrozumiały, hihi
ja jeszcze nie zrobiłam. mam wszystkie składniki, ale mam też pod blokiem szatański sklep o nazwie "nasze hobby" dziś właśnie tam się wybrałam. mydełka poszły w niepamięć (do jutra). dziś po raz pierwszy bawiłam się filcem i zrobiłam kolczyki i naszyjnik, nawet mi się podobają - jak na pierwszy raz do tego jeszcze zmajstrowałam pudełeczko z klimtem i dzisiejszy dzień z głowy (no a w międzyczasie obiadek dla męża - pyszniutka zapiekanka ziemniaczana i pomidorówka)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum