no i zrobione!
jestem zadowolona z efektu, mam nadzieję, że nie wyrośnie mi trzecia ręka po użyciu tego, co stworzyłam
mydełko kokosowo-czekoladowo-cynamonowe z dodatkiem oliwki dla niemowląt:
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1598 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 13 Styczeń 2008, 21:12
ja tez sprobowalam po raz drugi... za pierwszym razem, z rok temu nic mi nie wyszlo, mydlo nie chcialo sie rozpuszczac itp.. dzis kupilam "bialego jelenia" i jako tako udalo mi sie go rozpuscic, choc mial konsystencje smoly a kolor musu jablkowego . dodalam do srodka aromatu pomaranczowego, imbiru, suszonych kwiatow lipy i 2 lyzki cukru, zeby bylo troszke peelingujace, choc nie wiem czy cukier sie nie rozpuscil. na razie zastyga w foremkach, dam znac jak ostatecznie wyszlo
Wysłany: 13 Styczeń 2008, 22:47
Nie wiem jak ja ominęłam ten temat!!! Jutro biegnę do sklepu kupuje jelenia i wszystko co ładnie pachnie i nadaje się do pilingu i mam nadzieje że równie szybko coś wykombinuje!!!
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1598 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 13 Styczeń 2008, 23:05
a oto moje efekty . moj tata myslal, ze to jest budyn i chcial sie rzucic na jedna babeczke (hehe, fajna kara dla łasuchów by byla ) .
Yviana, z tego co zauwazylam aromaty nic nie daja bo i tak czuc tylko zapach szarego mydla, za to warto inwestowac w skladniki peelingujace: polecam zmielony w mlynku do kawy surowy ryz lub grubo zmielona kawe - dodatkowo fajny efekt wizualny z brazowymi cętkami
Wysłany: 13 Styczeń 2008, 23:14
Mydełka super!! Ładnie połyskują!!
A tu wklejam link jak zrobić takie zwykle mydło tylko że tam trochę chemii jest! To chyba lepsze te wasze takie jak chcemy a nie z wodorotlenkiem sodu!
No ale może któraś z was skorzysta
http://www.jaworek.net/ko...ienie_mydla.php
Wysłany: 13 Styczeń 2008, 23:19
no wiesz, w tych kupowanych jest ta sama chemia tylko znajac moje mozliwosci destrukcyjne wole przetapiac gotowe mydlo niz bawic sie w malego chemika bo to by sie moglo zle skonczyc . ale na tej stronie co podalas jest swietny przepis na musujace kulki do kąpieli - przymierzam sie do zrobienia ich juz od dawna ale wciaz nie moge sie zabrac (mialam nawet pomysl na prezent gwiazdkowy - wlasnie te kulki, kazda z nich owinieta w celofan i to wszystko w jakims ozdobnym sloiku). a dzis widzialam w sklepie z mydlami ozdobnymi takie kulki za 10 zl/szt.!!!
Zrobiłam ,ale moje wcale nie przypominało ciasteczka a raczej kaszankę -to przez to ze chciałam juz natychmiast i nie dokładnie rozpuściłam -więc wytarzałam w kawie i wygląda tak
czyli raczej brzydko ,ale świetnie pachnie kakaowo-pomarańczowo -kawowo i mile w uzyciu
Ten rulonik w środku to efekt zamierzony tylko źle rozkroilam
Wysłany: 14 Styczeń 2008, 21:00
Nic sie nie martw alamaja, ja dziś nie zdążyłam ale jutro chyba się wezmę za mydełka to na pewno będą przerażające znając siebie pewnie w połowie zacznę się niecierpliwić i szukać złotego środka na przyspieszenie produkcji i pewnie będzie jeszcze gorzej!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum