Pomogła: 5 razy Wiek: 27 Dołączyła: 02 Wrz 2006 Posty: 1594 Skąd: Kraków
Ordery: Brak
Wysłany: 19 Marzec 2007, 10:18
Elianko ciekawy pomysł z tymi masosolnymi jajeczkami
Joasiu takie liściaste często robiłam jeszcze z mamą daaaaawno daaaaawno temu - tylko zawsze nakładaliśmy więcej listków i takie surrealistyczne wychodziły hehe, ale ładne
ja tu podrzucam papierowe pomysły na Wielkanoc, bardziej dla dzieciaków, ale...
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1259 Skąd: z Poznania
Wysłany: 2 Kwiecień 2007, 20:36
Lejdiz mam 2 pytania
a/ czy jak te wydmuszki się obszydełkowuje, to one się nie stłuką?
b/ Elianka, jak zrobiłaś tego króliczka na jajku???? masz wzorek na niego? w szydełkowaniu nie jestem biegła, ale może ja bym spróbowała takiego królika, bardzo proszę!
Jakoś nie czułam atmosfery świątecznej, ale jak napatrzyłam się na te śliczności, to zaraz poczułam się bardziej Wielkanocnie
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Ivy - to zależy. Głównie od tego jak bardzo je będziesz sciskac podczas obszydełkowywania
Mi na ogół się nie zbijały, ale zdecydowanie wolałam działac na jajkach ze styropianu albo plastiku
Prezentuję tu - bo to też rodzaj dekoracji - moje karteczki dla znajomych, czyli moje scrapki: wydrukowanie i podklejone bristolem. Dziś powędrują pocztą do adresatów
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Ostatnio zmieniony przez izuss1 25 Maj 2007, 12:50, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1603 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 3 Kwiecień 2007, 13:44
elenuke, piekne jest to jajk z dziurami, ktorego obrazek zamiescilas na pierwszej stronie tematu. znasz rosyjski? jestes w stanie przetlumaczyc jak zrobic takie fajne dziury w wydmuszce?
a teraz tak z innej beczki: wpadlam na pomysl, zeby zrobic mydelko w ksztalcie jajka na swieta, zebralam juz 2 wydmuszki, chce kupic 2 mydla w roznych kolorach i wlewac je na przemian do wydmuszek (zeby byly w paski) a pozniej rozbic skorupke. myslicie, ze cos z tego wyjdzie? ktos juz robil cos podobnego? jak przeprowadze eksperyment to dam znac jak poszlo
Pomogła: 5 razy Wiek: 27 Dołączyła: 02 Wrz 2006 Posty: 1594 Skąd: Kraków
Wysłany: 3 Kwiecień 2007, 21:36
izuss super karteczki
królewno apropo tych z dziurkami - najpierw robią wydmuszkę, potem wlewają do dziureczki barwnik do wnętrza jajka - strzykawką barwnik np koloru czerwonego, zaklejają medoeliną lub plasteliną - trzesą zostawiają aż się ubarwi, wylewają barwnik, i potem wiertłem takie dziureczki, niestety wiertłem >....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum