Pomogła: 6 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1285 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 3 Kwiecień 2007, 23:08
dzieki. z tym barwnikiem wstrzykiwanym niezly patent, ale nadal nie moge sobie wyobrazic jak w delikatnej i kruchej wydmuszce mozna zrobic wiertlem dziury o srednicy centymetra lub wieksze . mi niektore pekaly przy robieniu malutkich dziurek igla
z tego co wiem , to po pierwsze raczej tego typu ozdoby uskutecznia się na wydmuszkach gęsich lub strusich, a one są mocniejsze
po drugie - na innym forum - wyczytałam, że dziewczyny robią takie dziurki wiertłami dentystycznymi. jak tak sobie myślę to wychodzi mi, że łatwiej "rozwalić" wydmuszkę nawet cieniutką igłą, którą "wbijasz" w jajko niż wiertełkiem, które "zdejmuje" skorupkę warstwa po warstwie...
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Pomogła: 2 razy Wiek: 34 Dołączyła: 11 Lut 2008 Posty: 309 Skąd: Warszawa
Wysłany: 1 Marzec 2008, 20:42
Sobie pomyślałam, że Wielkanoc się zbliża, to dorzucę moje szydełkowe kurki. Stare są już i z gazetki, która już nie wychodzi, ale bardzo je lubię.
Mam nadzieję, że wrzucam w odpowiednim miejscu, bo mam już na koncie pakowanie się Koleżankom-Craftladieskom do wątków (tu pozdrawiam Mikaz ) i że nie jest to taka sytuacja.
_________________ "Niektórym wydaje się, że luksus to zaprzeczenie biedy.
Nic bardziej mylnego: luksus to zaprzeczenie wulgarności"
Coco Chanel
Wysłany: 2 Marzec 2008, 00:09
Kurki są małe, bo to są ozdoby na ugotowane jaja. A tutaj, pod spodem mają akurat drewniane ozdobne jajka pomalowane i polakierowane po prostu (bo to z czasów, kiedy nie wiedziałam zupełnie, z czym się decoupage je).
Coco Chanel
Marfka , bombowe prześliczne kureczki. Jestem maniaczką wszelkiej maści kurek. Nie powinnam tego wogóle oglądać . Już jestem chora Piękne wszystkie i super fotka
Najlepiej te kurki wrzucić do tematu "nasze prace" w dziale szydełkowym. Będziesz miała swoje miejsce na szydełkowe cudeńka
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Wysłany: 2 Marzec 2008, 10:50
To ja tam potem wrzucę, a może znajdę tę gazetkę z wzorkiem, to dodam też schemat.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzisiaj (tj. 18.03.2008) wrzuciłam nowy temat w wątku szydełkowych prac. Tam znajdziecie przepis na kurki
Coco Chanel
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum