Pomogła: 5 razy Wiek: 27 Dołączyła: 02 Wrz 2006 Posty: 1594 Skąd: Kraków
Ordery: Brak
Wysłany: 15 Październik 2006, 14:06
prosze bardzo kursik skręcania:
Tniemy, wszytskie paski maja byc mniej wiecej takiej samej szerokości, bo potem inaczej się skrecą
Kacik gazety trzeba troszkę pozginać palcami - robi się bardziej miękki i nawijam na drut, zaczynam powoli skręcać
Skręcam po przekątnej i gdy już skręcę na całęj tej przekatnej długości wtedy biorę do ręki prawy koniec i trzymając za drut kręcę mocno, zarazem pomagam sobie lewą ręką - jakby przytrzymuje. Od tego momnetu skręcam bardziej wyprostowując wertykalnie.
Wyciągam drut, sklejam końcówkę i gotowe
Taka rureczka powinna mieć szerkość ok 0,6 -0,4 cm i długość ok. 50 cm
witam, tez bawię sie w plecienie z papierowej wikliny ostatnio gazety zastapiła mi bibuła, skręciłam rurki które doskonale bo są miękkie nadaja sie na obklejanie np butelek
PICT4485.JPG kilka moich prac minn. butelki z bibułkowej wikliny
wolę moje koszyki naturalne, chociaz zauwazyłam ostatnio że koszyczki - doniczki stojac na oknie niestety trochę wyblakły od słońca dlatego podobnie jak butelki zrobione bibulka popryskałam kilkakrotnie mocno lakierem do włosów, zyskały na tym szczególnie płatki kwiatków bibułkowych
no to pochwalę się moim koszyczkiem - jest już dość stary, ale wreszcie uporaliśmy się z remontem i bedę miała gdzie "działać" to popracuję nad nowymi. zwłaszcza, że potrzebny mi jest komplecik do sypialni
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Ostatnio zmieniony przez izuss1 25 Maj 2007, 10:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum