Wysłany: 10 Wrzesień 2007, 11:37 filcowanie maszyną do szycia
Na forum kołderek za jeden uśmiech znalazłam informację o filcowaniu maszynowym.
Mam nadzieję, że nie było
Jest to stopka do maszyny Bernina
Tu zaś sposób użycia:
link1 link2
Coś mi się mgliście wydaje, że taka stopka jest niestety tylko do Berniny, ale głowy za to nie dam.
A oto oryginalny temat... tylko nie wiem czy nie trzeba być zalogowanym.
Wiek: 44 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 572 Skąd: Kołobrzeg
Ordery: Brak
Wysłany: 10 Wrzesień 2007, 15:07
wiem że są maszyny do filcowania, a ta przestawka to chyba tylko dla tej maszyny i mi sie wydaje że nie będzie pasowała do każdej, no może jeszcze coś znajdziemy
kasieńka, zgadzam się z tobą (z moimi ręcami cięzko zapanować nad maszyną...).
ale pomysł rzeczywiście ciekawy. skoro można haftować na maszynie, to dlaczegoż by nie filcować?
Zaintresowalam sie ta maszynka bo jak wiecie czesto i duzo filcuje, wiec opisze moj punkt widzenia.
1.Na plus jest to ze maszyna i nie trzeba sie meczyc z wbijaniem bo maszyna wbija 1 lub 5 igiel ok.500 x na min. to juz cos .
2.Co do zdania, ze to maszyna a nie rekodzielo tez bym sie nie przychylila bo pomysl trzeba jednak miec wlasny i nad maszyna zapanowac
3. Maszyna niestety nie robi form przestrzennych, czyli tylko makatki, plaskacze i tyle. Do robienia kulek nawet by sie nie nadawala.
Jak dla mnie niekoniecznie potrzebna choc mozna by takowa posiadac
Zobaczcie, proszę, rzeczy, zrobione przy pomocy maszyny do filcowania. Jako przykład. Moim zdaniem wyglądają bardzo ładnie! A Pani jest dopiero początkującą w tej materii (w obchodzeniu sie z maszynką). To jest świetne urozmaicenie, tylko kosztuje drogo! No, jak zawsze...Tutu
_________________ Czy nie lepiej byłoby, zamiast tępić zło, szerzyć dobro?
Antoine De Saint – Exupery
http://www.siodmezyczenie.yoyo.pl
mój nr ICQ 395950618
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum