słów brak... te prace są tak kapitalne mimo swej niecodziennej tematyki, że wprost oczu od nich nie mogę oderwać... wciąż patrze z podziwem i uznaniem...
_________________ Boże, daj mi pogodę ducha, bym mógł zaakceptować rzeczy, których
nie mogę zmienić, odwagę, by zmienić rzeczy, które mogę zmienić...
Pomogła: 4 razy Wiek: 33 Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 695 Skąd: Jelenia Góra
Ordery: Brak
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 00:00
krolewna napisał/a:
normalnie padłam jak to zobaczyłam takie prace z rzeźbienia powinna zadawać Ola w szkółce
Ola sobie powinna zadać
Obłęd.
Chyba jeszcze nie widziałam tak perfekcyjnie wyrzeźbionych igłą rzeczy - zwłaszcza postać kobieca (a w zasadzie jej twarz) to mistrzostwo świata. Dosłownie. Trzeba nie tylko DOSKONALE opanować pracę igłą, dobrać odpowiednią czesankę (jaką?!) ale także świetnie znać się na rzeźbie po prostu.
Zastanawia mnie, jak duża jest ta postać - nie może być mała, bo nie dało by się chyba zrobić twarzy z taka dokładnością.
Widać, że twarde jak stal.
Nie do wiary.
_________________ "...in the end it is beauty that is going to save the world, now...
Niewątpliwie widać rękę rzeżbiarki. Po detalach widać, ze anatomia ludzkiego ciała jest znana artystce. I nie tylko ludzkiego ciała. TO juz pełen profesjonalizm i najwyższy poziom. Myslę, ze Ola dałaby radę zmierzyć sie z czymś takim
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
oprócz znajomości anatomii, perfekcyjnie wykonanych rzźb, widać w nich też ciepło, płynną linię. być może jest to wynikiem tworzywa, ciepluteńkiej czesanki, a być może samego twórcy. myślę że do takich cudów oprócz umiejętności i wiedzy potrzebna jest też miłość do materiału. Rozellko, zachęcasz Olę, a sama nie odważysz się?
Pomogła: 5 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1255 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 2 Czerwiec 2008, 20:30
a ja się zastanawiam czy oprócz kłujania ta czesanka nie jest utwardzona w jakiś dodatkowy sposób, np klejem kostnym, wodą z cukrem itp. tak jak ten filc guettermanna co jak się go zamoczy w wodzie to można go dowolnie kształtować a później twardnieje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum