Pomogła: 6 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1286 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 3 Luty 2008, 01:17
a czy wiecie jak zrobić taki szalik? chodzi mi konkretnie o falbanki. czy roluje się tylko środek a brzegi wystają? bo jakoś inaczej sobie tego nie wyobrażam...
Wiek: 44 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 568 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 3 Luty 2008, 09:18
Wiem jak to zrobić
Środek wykładasz jak zawsze w 3 warstwy i trzesz go mocniej, brzegi wykładasz - pasma wełny w poprzek brzegu i potem trochę naciągasz
Wiek: 44 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 568 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 3 Luty 2008, 23:00
Królewno, ruluje sie na początku, aż się złapie, potem środek mocniej trze się na żebrowatej desce lub rączkami, a brzegi naciągamy i trzemy, rozciągamy delikatnie
Kochane moje filcowianki pomocy. Kupiłam sobie na metry taki materiał jak szyfon na szal i chciałam dzisiaj wfilcować czesankę ale za żadne skarby świata czesanka nie chciała przyjąć tego szyfonu. czy coś robię nie tak , proszę pomóżcie mi ponieważ za dwa tygodnie wybieram się na wesele i chciałam zrobić sobie cosik fajnego a tu niespodzianka- nie wychodzi, a myślałam że to takie proste.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum