Wysłany: 6 Grudzień 2007, 20:36 ozdoby świąteczne z filcu
Witam,
nie wiem, czy moj temat zalicza sie do filcowania,ale może ktoś mi pomoże:)
chciałabym zrobić ozdoby z filcu (np. takie jak na zdjeciu), znalazłam ozdobne dziurkacze (do scrapbookingu?) m.in. na allegro,ale wielkości wycinanych form sa dość małe, poza tym nie wiem czy takie dziurkacze przetną filc? Może ktoś się orientuje jak otrzymać, gdzie kupic, powtarzalny szablon (wykrojnik?) do wycinania ozdób w wielkości ok.8-10 cm lub wieksze?
Proszę dziewczyny pomóżcie!
pozdrawiam
ewelina
myślałam juz o tym, ale jak bede wycinac recznie,to obawiam sie ze kazdy bedzie inny....i po 3 mnie trafi.jakby było jakieś urzadzenie typu dziurkacz...
Ejże czym się martwisz ? w koncu to ma być rękodzieło nie "taśmowa" sztampowa rzecz. Ew. niedoróbkę można zatuszować, jakimś kłaczkiem wełny lub cekinem.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum