Ekstra te loopiki, 8 i tak dalej, ale mógłby mi ktoś wyjaśnić jaki drut będzie najlepszy do tych zawijasków i jakiej grubości powinien być?? Z góry dziękuję za odpowiedź
Martima - świetny pomysł! bardzo dobre zdjęcia i opisy - myślę że dla początkujących to świetny kurs "krok po kroku"
widzę, że jak tak dalej pójdzie to pokażesz prosty sposób jak sobie radzić bez wig jig (którego nigdzie nie można kupić tak btw;)
Ja co prawda robię jeszcze bardzo amatorską biżu...
ale cieszę się,że ktoś zamieścił tu te wszystkie opisy do tych "skomplikowanych" zawijasków...
teraz wiem,gdzie mam zaglądać... WIELKIE DZIĘKI Martima
_________________ Boże, daj mi pogodę ducha, bym mógł zaakceptować rzeczy, których
nie mogę zmienić, odwagę, by zmienić rzeczy, które mogę zmienić...
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 05 Maj 2007 Posty: 1623
Ordery: Brak
Wysłany: 14 Październik 2007, 10:23
To nie są zdjęcia Martimy, pochodzą ze strony www.wigjig.com
Na przyszłość dobrze jest podać źródło, coby się nikt nie czepiał
A wig-jiga można kupić, jak najbardziej. Jako, że nie można reklamować sklepu, mogę podać na PMa. Sklep nie mój, sama nigdy w nim nie zamawiałam, ale wiem, że solidny. Kosztuje 45zł. A wig-jig pojawia sie czasem w empikach też, koleżanka kupiła, ale w Warszawie
_________________ Jak kochać - to księcia, jak kraść - to miliony...
Wiek: 23 Dołączyła: 01 Sie 2007 Posty: 62 Skąd: Środa Śląska
Ordery: Brak
Wysłany: 23 Październik 2007, 16:10
"SPIRALKA - NAKŁADKA"
Spiralka-nakładka jest pomocna do zakończenia bransoletki, łańcuszka.
Jej wykonanie jest dość proste.
1. Potrzebny nam będzie drut oraz okrągły pręcik, na który owijamy nasz drut.
2. Zsuwany naszą spiralkę ma koniec pręcika i obcinamy niepotrzebne, niezakręcone kawałki drutu.
3. Formujemy spiralkę za pomocą szczypiec okrągłych wygiętych, by jedna strona była węższa.
4.Teraz docinamy odstające kawałki drutu, po czym zawijamy końcówki do środka za pomocą szczypiec okrągłych tak, aby schowały się one wewnątrz spiralki.
5. Teraz mając już gotową spiralkę-nakładkę możemy użyć jej, aby wykończyć bransoletkę, czy naszyjnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum