Wysłany: 1 Sierpień 2008, 11:05 Oxydowanie metodą domową
autorka tego BLOGA oksydowała pierścionek przy pomocy ... jajka :-) chociaż pierścionek ładnie się oksydował, to jednak Mei ma problem; tu liczę na Waszą pomoc: ona nie ma czym tego wypolerować i jeśli to możliwe, chciałaby to zrobić również domowym sposobem, znacie takowy? proszę o pomoc
hmmmn nie wiem czy jest taki sposób bo wiekszość osób które oksydowały za pomoca jajka mocno sie na tym przejechały i czyscily to kwaskiem cytrynowym. moze jakby troszke wypolerowala przy pomocy cytrynki to by sie delikatnie wypolerowalo
Hobby: jubilerstwo Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 25 Kwi 2007 Posty: 882 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 1 Sierpień 2008, 13:38
hmm, nigdy jajkiem nie oksydowałam. Ja poleruję bardzo drobnym papierem ściernym, ale sądzę, ze nie o to chodzi.
Myślę także że cytryna może spowodować zanikanie oksydy, bo to kwas. Może najlepsze będą miękkie szmatki np takie jakimi okulary się czyści? Jesli wcześniej pierścionek był gładki to powinno się udać uzyskać ładny efekt - nadmiar oksydy zostanie starty a metal delikatnie wypolerowany.
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1603 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 12 Sierpień 2008, 15:02
Poranna, dzięki za podrzucenie patentu dziś przetestowałam oksydowanie jajkiem. wyszło super, bardzo intensywnie i ładnie się zachowało w zakamarkach po wypastowaniu pastą do zębów. polecam tą metodę
JagodaArt Kandydatka na Craftlady ;) biżu z Twoich snów
Wysłany: 20 Sierpień 2008, 13:13
hmmm...bardzo mnie ten sposob zainteresowal- jako tani i -przede wszystkim!!- nietoksyczney!- to co wypisuja na tych buteleczkach z oksyda......
magdalena_m ale zastanowilo mnie to co napisalas- ze Ci, co oksydowali jajkiem sie na tym przejechali- o co konkretnie chodzi ? oksyda jest nietrwala?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum