Ordery: Brak
Wysłany: 30 Marzec 2008, 18:55 Moje wytwory z modeliny (:
Moja przygoda z modeliną rozpoczęła się już jakiś czas temu. Swoje wyroby najczęściej rozdaję koleżankom.
Niedawno kupiłam modelinę fimo, znalazłam wolny czas i oto co powstało:
Kawałeczki tortu z truskawkami (te truskawki wyglądają jak bezkształtne kulki ) /1,5cm
Ciasteczka z kremem: /około 1,5cm
Cytrynowa babeczka: /2cm
Galaretka, która wyszła przypadkowo. Efekt eksperymentu z przekładaniem różnych kolorów. Wiem, że paski są różnej grubości - rozgniatałam w palcach
Wybaczcie, że tło jest tak okrutnie czerwonego koloru, ale modeliniaki nie są jeszcze wypieczone (czekam aż ulepie ich więcej i wypiekę hurtem ) i leżakuja na szklanej podstawce/desce/czymkolwiek to jest . Nie chciałam by się odkształciły przy przekładaniu w inne miejsce.
Pomogła: 5 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1223 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 30 Marzec 2008, 19:11
och!!! cuda! właśnie ostatnio miałam apetyt na takie słodyczowe fimiaki! a masz może jeszcze te ciasteczka z kremem? chętnie bym się wymieniła na nie za coś np. filcowego
Wysłany: 30 Marzec 2008, 19:16
Krolewna, ciasteczka wraz z innymi słodkościami czekają na wypieczenie. jeżeli chcesz mogę je dla Ciebie zarezerwowac w zamian z cos filcowego. Można gdzies zobaczyc Twoje prace?
Pomogła: 5 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1223 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 30 Marzec 2008, 19:23
można tu: http://www.craftladies.or...34238.htm#34238 i na moim blogu (adres w podpisie) jestem w trakcie robienia fajnych (chyba ) kolczyków, jak skończę to Ci pokażę, może Ci się spodobają
Wysłany: 31 Marzec 2008, 00:08
Właśnie dolepiłam do kompletu drugą czekoladkę (z nadzieniem cytrynowym(?). lepiłam je w innym czasie i przez to zgubiłam proporcje (aaaaaaaa!) dlatego jedna ma więcej żółtego 'nadzienia' . to nie markizy albo pokażę:
wymiary: około 1,3 cm
mam nadzieję, że po wypieczeniu i polakierowaniu (Krolewno, wyślę zdjęcia po wypieczeniu i zdecydujesz, czy chcesz aby te ciasteczka polakierowac, ok?) nie zmienią znacząco wyglądu (;
Pomogła: 4 razy Wiek: 37 Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2433 Skąd: Kraków
Wysłany: 31 Marzec 2008, 08:48
ale zabawne fimiaczki podobają mi się, troszeczkę mniej podobają mi się te zielone , bo w rzeczywistości na zielone bym sie nie skusiła do zjedzenia, gdyby był jakis taki bardziej jedzeniowy ? Mniam
A ja też cały czas czytałam "Ciacho", a nie "Cicho", to chyba znak że wyroby wyglądaja jak prawdziwe i człowiek już o niczym innym oglądając je nie myśli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum