Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 05 Maj 2007 Posty: 1602
Ordery: Brak
Wysłany: 11 Lipiec 2007, 09:11 Scrapowanie klasyczne & inne papierowe
Zakładam temat, bo w niedalekiej przyszłości będę robiła o wiele więcej scrapów, niż ten tylko A prezentowany album, a właściwie jego okładka, to mój pierwszy twór w tej dziedzinie. Wyszło nieco staroświecko, taki pamiętniczek pensjonarki Ale jako zapamiętała czytaczka zielonowzgórzańskiej Ani, taki styl bardzo mi odpowiada
szkrapnik.jpg
Plik ściągnięto 1562 raz(y) 60.83 KB
_________________ Jak kochać - to księcia, jak kraść - to miliony...
dlaczego staroświecko ? wcale nie , tylko inaczej , bardzo fajnie wygląda ta okładka , podoba mi się bardzo , żywe kolorki i dużo różnych elementów ale to żaden przepych nie jest - super zaczynasz
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2525 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11 Lipiec 2007, 10:53
Rewelacyjne te kwiatki układające się w napis! Ja bym trochę na rogach pocieniowała na szaro, tak, żeby wyglądał na starszy, używany, tajemniczy. Sa do tego specjalne tusze, ale myślę, ze ołówek 5B wystarczy jak go lekko rozetrzesz wacikiem
_________________ Gość zapraszamy do wzięcia udziału w naszym kolejnym konkursie!
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 05 Maj 2007 Posty: 1602
Wysłany: 11 Lipiec 2007, 10:56
O, tak zaawansowana to na pewno nie jestem Na razie wyczytałam tylko o postarzaniu herbata/kawą. na fotce tego nie widać, ale literki są na obrzeżach ozdobione ściegiem komputerowym, coś jakby przeszycia
_________________ Jak kochać - to księcia, jak kraść - to miliony...
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2525 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11 Lipiec 2007, 13:40
szajajaba, nie kokietuj, bo wszem i wobec wiadomo, że masz łapki sprawne, nawet bardzo!. Zetrzyj grafit ołówka lub kredki Bambino na papierze ściernym, pilniczku lub temperówką i popudruj tym proszkiem rogi jak nosek przed wielkim wyjściem! Mogą tez być cienie do powiek, z reszta co ja Ci będę pisała, taka kreatywna osoba jak Ty na pewno coś wykombinuje!
_________________ Gość zapraszamy do wzięcia udziału w naszym kolejnym konkursie!
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1222 Skąd: z Poznania
Wysłany: 11 Lipiec 2007, 15:20
Cudne A co do postarzania, to świetnie się do tego nadają:
kredki akwarelowe - porysować kredką, pędzelkiem nawilżyć i rozmazać
mocna kawa i herbata - idealne! Można w tym ściemniać całe arkusze papieru - w misce w esencji zanurzyć i powiesić do wyschnięcia, albo malować pędzelkiem po prostu. Rewelacyjny efekt Notabene tak się też postarza materiały, z tym że potem jeszcze do piekarnika na trochę
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum