JagodaArt Kandydatka na Craftlady ;) biżu z Twoich snów
Ordery: Brak
Wysłany: 27 Lipiec 2008, 15:23
no mi tez sie nie wyswietla, wiec zajrzalam na bloga- kolczyki z częsciami zegara!- bardzo oryginalny pomysl, bardzo mi sie podoba. no i zeszłotygodniowy "staroć"- tez widać orygnalność i staranne wykonanie.
zazdroszcze wyprawy do Indii!!
Hobby: jubilerstwo Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 25 Kwi 2007 Posty: 882 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28 Lipiec 2008, 09:58
Marti, oczywiście że możesz sobie zarezerwować Jak już wrócę to obmyślimy co i jak. Na razie nie mam pojęcia bladego z czym wrócę
Kasieńka i Rozella i Marti, mam pełną dokumentację fotograficzną całego procesu. Rooda wcieliła się w fotografa i moim aparatem zrobiła ponad setkę zdjęć Postaram się dzisiaj z nimi uporać i przerzucić na wspólne konto więc będziecie miały okazję zobaczyć jak tworzenie w srebrze wygląda.
Bez małych wpadek się nie obyło. Źle przylutowałam pierwszą miseczkę i odpadła, przy polerowaniu filc polerski zrobił ryski (chyba był za trawrdy) a emalia się zbąbliła, co w sumie dało ciekawy efekt jakby zatopionego srebra.
Srebro jest materiałym bardzo twórczym ale wymaga dużo umiejętności, których mi jeszcze brakuje, nie mniej mam zamiar dalej iść w tym kierunku i się rozwijać, a pozytywne opinie zachęcają mnie do tego bardzo
Hobby: jubilerstwo Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 25 Kwi 2007 Posty: 882 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29 Lipiec 2008, 07:33
dziękuję ślicznie za słowa uznania. Gdyby nie moja samokrytyka to bym się pewnie rozpłynęła
na zdjęcia ze spotkania i pokazu lutowania a właściwie całego procesu powstawania kolczyków z zielonym oczkiem musicie jeszcze ciut poczekać. Będą też opisy co i jak
Poczekam jeszcze ciut,choć z trudem,bo od jakiegoś czasu śledzę Twój wątek i podziwiam..... Zwłaszcza prace z emalią....Jak wygląda taka spurchlona????????? Czekam,czekam...... I pozdrawiam.....
Wysłany: 29 Lipiec 2008, 09:11
Sejbi, emalia zbąblona jest w ostatnich kolczykach.
Wewnątrz powstały bąbelki powietrza, ale, że utwardzacz szybko zareagował, to zostały we wnętrzu dając efekt jakby srebrnych drobinek. Niby błąd w sztuce, ale efekt ciekawy
Lula Lu, obłędne są Twoje dzieła, strasznie je podziwiam. boję się z jakimi pomysłami wrócisz. wtedy to nie opędzisz się od wielbicielek i zamówczyń. a może ustawimy się w kolejce na poindyjskie dzieła? swoją drogą to życzę Tobie ogromnie dużo wrażń i inspiracji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum