Hobby: jubilerstwo Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 25 Kwi 2007 Posty: 882 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 4 Sierpień 2008, 09:48
to był pracowity weekend. Pierwszy raz oprawiałam kamień. Wyszło ładnie chodź musiałam mocno zmatowić srebro, żeby nie było widać pokaleczonej przez młotek blachy.
Ale jestem zadowolona
Hobby: jubilerstwo Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 25 Kwi 2007 Posty: 882 Skąd: Warszawa
Wysłany: 4 Sierpień 2008, 11:17
jubilerstwo jest trochę monotonne, ale przy minimalnych zdolnościch twórczych i cierpliwości można dać radę. Najlepszy przykład to ja Wcale taka zdolna nie jestem , serio
A kamień to labradoryt dość kiepskiej jakości bo jest szary a powinien mienić się na niebiesko.
Przy czym nie jest to kamień jubilerski tylko zwykła przewiercona pastylka.
I jeszcze coś z ceglastą emalią (miała być czerwona ale ten kolor nawet bardziej mi się podoba):
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2916 Skąd: Warszawa
Wysłany: 4 Sierpień 2008, 13:56
oj oj! wisior z labradorytem jest piękny!
Rzeczywiście mało ognia w kamieniu, ale on swoja surowością bardzo pasuje do tego projektu i oksydy!
Lulasku czekam na więcej pięknych prac
Wysłany: 4 Sierpień 2008, 14:28
chyba zacznę tworzyć więcej z kamieniami, chociaż jest to bardziej pracochłonne niż emalia...
co do labradorytu to jest pomysł aby udać się z młotkiem na plac zawiszy w Warszawie i obłupać troszkę okładziny z tureckiego wieżowca (ma właśnie z tego kamienia i to dobrej jakości!)
mi się też podoba połączenie matowanego srebra z szarym kamieniem muszę przetrząsnąć moje kamienne zbiory
Wyszedł wisior bardzo ciekawe,piękny w swojej prostocie
dokładnie tak jak rzecze Joaśka
w ogóle jestem fanką Twojej biżu. a im dalej "w las" tym bardziej mi się podoba
a teraz małe pytanko - czy tworząc te ostatnie kolczyki (o ile dobrze widzę mają srebrne kuleczki zatopione w emalii) zainspirowałaś się efektem, który mimowolnie wyszedł Ci w tych robionych na pokazie?
w każdym razie - super to wygląda
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Wysłany: 4 Sierpień 2008, 18:16
Dziki dziewczyny
Izuss cała seria miseczek z kolorową emalią jest inspirowana grzybami są to czarki, kubki, kubeczniki, kustrzebki. Wszystkie w formie miseczek, czasami kolorowe, czasami wypełnione "czymś" lub nawet z komorami zarodnikowymi w formie kamyków. Tak mi się ich kształty spodobały, ze zapragnęłam przekłuć je w moją twórczą wizję.
Dlatego wszystkie mają wspólne cechy. Zatopione kuleczki już się pojawiały we wcześniejszych tworach i nie są echem zbąblonej emalii, chociaż wyszło tak jakby tam było coś zatopionego. Nie mniej na pokazie pierwszy raz użyłam emalii transparentnej i bardzo mi się spodobała i koniecznie chciałam w niej zatopić kulki
Lula Lu, o grzybkach wiem - czytałam. ale chodziło mi konkretnie o te kuleczki co są w srodku. bo o ile dobrze zrozumiałam to w tych z pokazu spieniona (?) emalia dała efekt takich właśnie kuleczek wewnątrz. i myślałam, że to tak Ci się spodobało - bo mi się ten pomysł podoba bardzo
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum