krolewna, już na blogu komentowałam te różowo - szare. świetnie wyszły mi tam kordonek nie przeszkadza. ciekawie wygląda filc z drutem,ale dla mnie w tych kolczykach zaburzyłby kolorki.
Pomysł kolczyków świetny ! Różowo ,szare dopasowane idealnie! Niesamowite są też te ptaszki!!! Muszą super wyglądać w uszach!!! Uwielbiam mieć coś niepowtarzalnego i mającego w sobie to coś!!! Ciekawa jestem dalszych projektów !!!
Pomogła: 4 razy Wiek: 37 Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2582 Skąd: Kraków
Ordery: Brak
Wysłany: 4 Maj 2008, 07:52
Królewno nie pasuje mi że jest tam tej nitki tak grubo i że jest tak widoczna, pomysł z drutem podoba mi sie , ale rozumiem że by zakłócił akurat w tym przykładzie kolorystykę,ptaszki rewelacyjne
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1603 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 4 Maj 2008, 10:35
izuss1, ptaszyny zrobiłam tak: najpierw ufilcowałam sobie 4 kulki na mokro (2 większe, 2 mniejsze), później spięłam je ze sobą szpilką i na łączeniu zrobiłam taki jakby "szalik" z czesanki i kłujałam to igłą. dziubek i skrzydła też igiełkowe są. a jak przyszywałam oczka z koralików to jeszcze dla bezpieczeństwa przeszyłam kilka razy nitką w górę i w dół przez tułów i głowę żeby mocniej się ze sobą trzymały... nie wiem czy to co napisałam jest zrozumiałe Joania, aha, dzięki, każdy komentarz/uwaga jest dla mnie bardzo cenny. może faktycznie jakbym mniej namotała tam tego kordonku to by lepiej wyglądało albo użyła srebrnego drucika, bo złoty faktycznie w tym układzie odpada bo nie pasuje w ogóle.
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1259 Skąd: z Poznania
Wysłany: 4 Maj 2008, 18:38
Nadrabiam zaległości forumowe i dopiero teraz trafiłam na ten wątek Co za śliczności Muszę powiedzieć, że urzekły mnie kolczyki sopelkowe - połączenie r ózowego z szarym i srebrem jest obłędne! I mnie kordonek pasuje. Ptaszki są boskie! Następny element - drucik z koralikami połączony z filcem - coś wspaniałego Ogólnie jestem pod wrażeniem Gdybyś kiedyś zapragnęła posiadać coś Miszelkowego, to chętnie się wymienię na takie cuda (wiem, to by6ła prywata )
Naprawdę, świetne prace!
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum