Pomogła: 4 razy Wiek: 37 Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2582 Skąd: Kraków
Ordery: Brak
Wysłany: 5 Lipiec 2008, 12:48
W ostatnich kolczykach może właśnie kolor koralików odbiega od żyłek wfilcowanych, w pierwszych dla mnie wszystko gra i podobają mi sie .......takie marchewki
etui z koronką fajnie wygląda.Dotychczas widziałam filc w połączeniu z koronka bawełnianą, ale ta też ładnie wygląda., i kolorki połączone nietypowofajnie
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1603 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 8 Lipiec 2008, 15:53
dzięki dziewczyny. też mnie jakoś w oczy kole ten różowy koralik, muszę pomyśleć nad wymianą na coś innego, a tymczasem lecę do roboty (filcowej oczywiście ). wkrótce Was zasypię fotkami
a ja chciałam powiedzieć , że super są marchewy . połączenie z zielonym koralikiem jak najbardziej wskazane, przeciwnie z różowym. jednak ja mam jeszcze jedno zastrzerzenie. poprzednie rzeczy robiłaś z kordonkiem i to było to. dla mnie akurat w tym układzie drażni srebro. może gdyby było w kolorze antycznym - i bigiel i drucik to byłoby ok. tak sobie popisałam . mam nadzieję, że nie uraziłam. każdy ma swoje wizje i dlatego jest tak różnie pięknie.
za górami, za lasami, za rzekami i morzami
mieszkała sobie piękna królewna, która ...
robiła takie cuda,
że jak zobaczyłam te kolczyki to mnie dosłownie zatkało...
http://filcowanki.blogspo...05/nieynki.html
wydusiłam z siebie tylko tyle:
"ty wiesz, że to moi faworyci...
i że za każdym razem jak je widzę to wzdycham...
i tylko nieśmiałość sprawia,
żem jeszcze cię o nie nie uprosiła ...
wspaniałe są, wspaniałe ... "
i tak oto cuda owe wpatrzone dostałam... eh...
oczywiście w zmienionej wersji kopi się nie robi...
dziękuję królewno :*
_________________ Boże, daj mi pogodę ducha, bym mógł zaakceptować rzeczy, których
nie mogę zmienić, odwagę, by zmienić rzeczy, które mogę zmienić...
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1603 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 19 Lipiec 2008, 20:17
kiguś, dzieki za wklejenie zdjęć. dawno mnie tu nie było bo byłam odseparowana od komputera na parę dni. cieszę się, że Ci się podobają. wrzucę jakieś nowości bo powoli tu się zaczyna kurzyć. a właściwie nowości sprzed 2 tygodni, część z nich poszła w świat na grunwaldzie, ale nie miałam czasu wcześniej wstawić...
foto całego majdanu robione naprędce o 7 rano przed wyjazdem
3 nowe "etuje"
kolczyki, kolczyki
i bransoletka do kompletu
reszty nie zdążyłam obfocić a teraz jest z kolegą gdzieś we Francji...
p.s. uspokojenie dla Spinki, te wisienki to nie jest kopia kolczyków, które zrobiłam dla Ciebie tylko broszka i to w dodatku z połówek kulek i sztywnym drucikiem z owijką z nitki w roli gałązki zresztą i tak nikt nie będzie w niej wyglądać tak bosko jak Ty w wiśniach i swoich sprężynkach na głowie
Wysłany: 19 Lipiec 2008, 21:51
Bergamotka, dziękuję tak, to zwykły łańcuszek, bardzo fajnie się nim haftuje w filcu (tak, że nic nie widać na lewej stronie) tylko trzeba uważać bo trochę "ściąga" i usztywnia filc więc minimalnie zmniejsza - akurat to etui wyszło od początku trochę za małe, a po dodaniu haftu zrobiło się już całkowicie ciasne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum