Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1603 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 23 Sierpień 2008, 21:34
dawno mnie tu nie było dzięki za wszystkie komentarze
trochę starych nowości - starych bo aparat się zepsuł (po zrzuceniu go na podłogę ) więc zalegały czekając na zrobienie fot. a zdjęcia jakości takiej se bo robiłam nieswoim aparatem i nie do końca kumałam jego parametry.... i tak daję tylko te zdjęcia, które w miarę nadawały się do pokazania, bo mam jeszcze kilka innych rzeczy...
na początek 2 kwiatki, które dzięki radzie Kozockiej z moczeniem w mleku wyszły cudnie sztywne (i wcale nie śmierdzą)
teraz kolczyki, korale i bransoletka z nowo ufarbowanego fioletu
aha, owijkę do bransoletki robiłam z tej nitki co jest w motku tylko bransoleta nie była jeszcze do końca wysuszona i pewnie po wyschnięciu kolor owijki będzie jaśniejszy, no chyba, że wełna zafarbowała (nie wiem, bo na razie jeszcze jest mokre )
a na koniec torba i tu znów podziękowanie dla Kozockiej, która nauczyła mnie jak robić długie dredy tak żeby szlag mnie nie trafiał i żeby się nie rwały. i muszę przyznać, że była to dla mnie jedyna bariera dla której nie robiłam torebek (albo robiłam od wielkiego dzwonu). teraz jak się rozhulam to mnie nie powstrzymacie . aha, torebka będzie oczywiście haftowana w takie kolorki jak są na zdjęciach, ale co na niej będzie dopiero zobaczycie
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 677 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 23 Sierpień 2008, 22:30
O! 6+ za torebkę!!!! mówiłam że sprawdzę
Cudo!! fajne zapięcie wymyśliłaś - małe wypustki.
Wykonanie i idea podoba mi się.
Pozdrawiam cały Gdańsk i moją doskonałą przewodniczkę
A mi się jak zawsze bardzo podoba bransoletka, o! Mam słabość do tych twoich bransoletek...
I kolczyki bardzo fajne też
Kwiatki są boskie, ale rzeczywiście zdjątka troszkę lepsze mogłyby być pewnie.
A o torebce to już dziewczyny powiedziały to co i ja chciałam.
Jednym słowem: SZACUN ZA CAŁOKSZTAŁT.
_________________ "Z każdym nowym dniem zaprzyjaźnij się, spróbuj widzieć świat pozytywnie!"
Wysłany: 24 Sierpień 2008, 07:56
Kulkowa biżuteria ponadczasowa - każdy doda od siebie jakiś inny koralik, inny kolor linki i już tworzy się niepowtarzalne cudeńko. Kwiatki urocze, a o tym mleku to muszę doczytać (za dużo nowych informacji i już sobie nie przyswajam kolejnych ). Bardzo podoba mi się bransoletka, tym bardziej, że własnoręcznie farbowana - wielkie brawa - i tu znów muszę się poduczyć, czy filc sam tak się skręca, czy można go tak uformować, czy w środek dajecie jakiś drut. Natomiast torebka mnie powaliła, pomysł na zapięcie super, bardzo ciekawa jestem haftu, który się tam pojawi, więc do roboty Kobieto, nie trzymaj nas dłużej w niepewności.
A tak na marginesie, Kozocka - nie bywasz Ty w Warszawie ? Może jakiś kursik dla nowych, chętnych - może być u mnie w domu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum