Pomogła: 6 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1285 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 17 Listopad 2007, 14:23 filcowości moje
dziś skończona torba z muchomorami . zaczęłam ja w środę (wycinanie i farbowanie) a później było dłuuugie suszenie i dziś pozszywałam kawałki i zrobiłam aplikacje. w rzeczywistości kolor jest bardziej fioletowy...
Pomogła: 4 razy Wiek: 37 Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2475 Skąd: Kraków
Wysłany: 17 Listopad 2007, 17:07
królewno opisz trochę dokładniej co farbowałóaś i czy to był gotowy filc . Bo zrozumiałam że to był gotowy biały filc który pofarbowałaś i potem zrobiłas aplikacje, lub dofilcowałaś na sucho te grzybki , czy tak ? czy było inaczej?
Pomogła: 6 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1285 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 17 Listopad 2007, 21:25
Joania, farbowalam gotowy, biały filc (chyba 2mm) kupiony na metry w sklepie szewskim. zmieszalam barwnik czerwony i niebieski w proporcjach 1:1 i gotowalam to wszystko przez okolo 2 godziny a pozniej jeszcze zostawilam na noc i dopiero jak przyszlam z pracy o 16 nastepnego dnia to wyplukalam w occie a pozniej w wodzie i suszylam 1,5 dnia. a zszylam na maszynie na prawej stronie. toerbka sklada sie z 2 elementow takich jak widac na zdjeciu a po bokach ma wszyte scianki - pasy o szerokosci ok 4 cm po bokach roszerzajace sie na dnie.
a muchomorki tez sa wyciete z gotowego filcu i zafarbowane w sloiku w mikrofalowce i przyszyte do torebki (niestety polamaly mi sie wszystkie igly do filcowania). a kropeczki sa wyhaftowane z welny.
Wysłany: 18 Styczeń 2008, 12:41
a to mój nowy kapelusz najpierw mialam plan pofarbować go na brązowo, ale w koncu spodobał mi się biały i chyba tak zostanie. Zaznaczam, że to mój drugi kapelusz (ale z pierwszym była straszna walka i się rozpadał, więc musialam wspomóc się igłami i później jeszcze raz go podfilcować) a ten udał się bez większych probemów
aplikację zrobiłam na szydełku i przyszyłam (ale tak, że nie wiadać nic na lewej stronie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum