Ordery: Brak
Wysłany: 21 Sierpień 2008, 10:30
Kasiu - prace piękne. Kwiaty z prosiaczkowymi ogonkami bardzo mi się podobają - taka broszka z ogonkiem pięknie ułożona na klapie marynarki (a ogonek aż do pleców ) - dla mnie bomba. Torba robiona pod okiem i z pomocą Kozacki powalająca - piękna kolorystycznie, bezpretensjonalna, prosta w formie, ale układ nitek i przejścia kolorów czynią ją bardzo elegancką. A ptaszek mnie rozczulił, jak już zacznę filcować (bo narazie uturlałam jedną kulkę na mokro ), to coś podobnego być może zawiśnie na choince, tylko w innej tonacji kolorystycznej
Hobby: j. niemiecki, literatura, rękodzieło Pomogła: 3 razy Wiek: 23 Dołączyła: 05 Lip 2007 Posty: 1198 Skąd: Poznań
Wysłany: 27 Wrzesień 2008, 08:36
Ptaszek.
Ciekawe czy kiedyś będę umiała zrobic parę takich samych oczu albo skrzydełek. Wiem, rękodzieło musi byc krzywe Doszłam do wniosku, że będę robic pół ptaszków
Zainspirowany olą smith.
Kasieńka
- rób te ptaszki , rób ( bo nierób to ja teraz jestem ) - bo są superowe i wg mnie - to nie ma znaczenia ( jeśli chodzi o kolczyki ) czy oczko jest u jednego i u drugiego w " tym samym " miejscu czy nie - są 2 ptaszki ? - są ! są ładniutkie ? - są ! - mnie się bardzo podobają i gdybym je miała ( i umiała zrobić ) - to napewno bym je nosiła z wieka dumą - wkurzając wszystkie moje kolezanki i mojego szefcia- też !
Kasiu wyobraż sobie, ze ja mam to samo A już przy filcowaniu skrzydełek, to masakra istna. Ostatnio wpadłam na pomysł , urywania i odmierzania czesanki na skrzydełka. Nie jest idealnie, ale lepiej niż poprzednio. Moze spróbuj mojej metody?
Mnie u kogoś nie przeszkadzają dysproporcje, nawet mi się podobają i wydają fantazyjne. Od kiedy jednak poznałam prace Oli, już nie lubię u siebie krzywulców Musi być równiuteńko i ukłute na mega "twardo"
Twój ptaszek jest piękny bo jedyny, i w swoim rodzaju czyli "kasieńkowy"
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2147 Skąd: Lublin
Wysłany: 27 Wrzesień 2008, 13:39
Ptaszki śliczne, a to że się trochę różnią dodaje im uroku, chociaż wierzę że może Cię denerwować to że nie są idealnie jednakowe skrzydełka. A może by tak wyciąć z kartonu szablon na skrzydełka i nim się wspomagać.
Hobby: j. niemiecki, literatura, rękodzieło Pomogła: 3 razy Wiek: 23 Dołączyła: 05 Lip 2007 Posty: 1198 Skąd: Poznań
Wysłany: 27 Wrzesień 2008, 14:30
Dziękuję wszystkim za opinie Z tym że (jak napisac "ztymże"?)... to jest jeden ptaszek tylko z dwóch stron, bo z każdej trochę mu inaczej z oczu patrzy
Rozellko, ja czasem odmierzam czesankę, a czasem robię najpierw po prostu kontur (skrzydełka czy te packi na oczy),a następnie wypełniam czesanką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum