Pomogła: 4 razy Wiek: 33 Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 696 Skąd: Jelenia Góra
Ordery: Brak
Wysłany: 4 Sierpień 2008, 06:41
No, Halinko, zaszalałaś! Fason, kolory no i przede wszystkim projekt bardzo ciekawe.
Ja jestem też zawsze pod ogromnym wrażeniem umiejętności uzyskania założonego rozmiaru - tu trzeba już dużego doświadczenia i wiedzy, jak wełna się kurczy. Podziwiam.
_________________ "...in the end it is beauty that is going to save the world, now...
Hobby: papier i klej Pomogła: 1 raz Wiek: 32 Dołączyła: 28 Lip 2008 Posty: 120 Skąd: Bytom
Wysłany: 4 Sierpień 2008, 06:52
Muszę sobie szydełkiem udziergać taki temblak na ustawicznie opadającą szczękę. Coś w rodzaju czapeczki na podbródek.
Obejrzałam też pozostałe prace w linku i całą noc mi się śniły.
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2916 Skąd: Warszawa
Wysłany: 4 Sierpień 2008, 13:48
ola smith napisał/a:
No, Halinko, zaszalałaś! Fason, kolory no i przede wszystkim projekt bardzo ciekawe.
Ja jestem też zawsze pod ogromnym wrażeniem umiejętności uzyskania założonego rozmiaru - tu trzeba już dużego doświadczenia i wiedzy, jak wełna się kurczy. Podziwiam.
praca jest tak piękna, ze dech zapiera! Zgadzam się z Olą, bo nie tylko efekt należy chwalić, ale też warsztat i wiedzę!
Brawa za kolorystykę i kołnierz!
Jesteś mistrzynią!!!!!!!!!
Hobby: wszelkie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Kwi 2008 Posty: 557
Wysłany: 4 Sierpień 2008, 20:17
Kozocka, skoro tak koleżankom nie pasują guziki, to może ukłujesz, albo ukulasz z wełenki guziczki??? z jednego odcienia zieleni występujacej w tym kaftaniku...
Ps.... mi też się on śnił w nocy...
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1603 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 4 Sierpień 2008, 20:37
viola, ale takie kulki pełniące funkcje guzików, czyli często przeciskane przez dziurkę szybko się mechacą, nawet takie ukulane na beton więc to chyba raczej odpada. no chyba, że Kozocka ma jakieś super tajne metody
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 677 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 15 Sierpień 2008, 11:35
Pomocy!!!!
zrobiłam szal z falbaną ale coś mi nie gra w nim, jakiś jest za blady, może środek troche przyciemnić jakimś kolorem?????? To zrobione na cienkiej białej bawełnie.
Halinko masz do wyboru, albo przyciemnić czymś śliwkowym z odrobinka zieleni, albo dodać coś w kolorze ecrue i wowczas pozostawić takie delikatne i subtelne w kolorycie.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum