Halinko z pewnoscią jak dodałaś szarego to zrobiło się buro i ponuro. Zniknął delitany urok tego szalika, stracił na zwiewności. TO letni szalik więc powinnien być optymistyczny i delikatny.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 677 Skąd: Kołobrzeg
Ordery: Brak
Wysłany: 15 Sierpień 2008, 13:59
zdarłam już szary, na razie myślę...... może jednak jakiś typu ...łodyżki, zakrętaski ale w ostrzejszych kolorach ( cienka nitka czerwono-żółto-różowa)
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2916 Skąd: Warszawa
Wysłany: 15 Sierpień 2008, 14:29
Halinko, łodyżki raczej nie, no chyba że takie graficzne, bo masz tam juz krateczkę, no i w kolorach brzegów, ale bardzo, bardzo cieniutkie, takie niteczki dosłownie, a.
A poza tym to przecież szalika nie nosi się na płasko i głównie widać w nim brzegi, więc myślę, ze nie należy za bardzo przyciemniać i zdobić środka, bo zwiewny mglisty szaliczek zamieni się w pekiński smog
Hobby: wszelkie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Kwi 2008 Posty: 557
Wysłany: 15 Sierpień 2008, 16:13
A mnie się taki podoba...
Jeżeli chceż bardziej wyrazistego efektu, to może do istniejących już linii układających się w kratę dodałabym ciemniejsze smużki w fiolecie albo fuksji...
Można też dodać delikatnu "cień" z jednej strony krateczki, np. bladym fioletem
czy perłowoszarym...
O cos takiego mi chodzi( mniej więcej)
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1603 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 15 Sierpień 2008, 19:27
jeżeli Ci nie pasuje, to może faktycznie dodaj delikatne smugi koloru tego szaro beżowego co jest na brzegach wg schematu violi. ale tak jak pisze Gagu - szalika nie ogląda się rozłożonego na płask tylko owiniętego wokół szyi, myślę, że taki jest jak najbardziej OK, delikatny i nieprzeładowany
Wysłany: 21 Sierpień 2008, 07:41
no cóż - przyszłam na to forum w poszukiwaniu informacji, inspiracji, weszłam w Twój wątek i chyba już tutaj zostanę, powalona tym co zobaczyłam. A już miałam wielką ochotę coś pofilcować A tak na poważnie, to naprawdę jesteś wielka, cudowne rzeczy tworzysz i bardzo cieszę się, że tu trafiłam
Hobby: wszelkie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Kwi 2008 Posty: 557
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 08:17
Kozocka jesteś najukochańszą naszą nauczycielką!
Widziałam na Twoim blogu tyle ślicznych nowości... A ten komplet bardzo kolorowy- przyprawił mnie o zawrót głowy... aż rymuje z wrażenia Całuję i pozdrawiam najcierpliwsza ze wszystkich Halinek!
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 18:19
Kozocka napisał/a:
Sylwka35 filcuj a my chętnie ci pomożemy, Witamy na forum!
Dzięki - właśnie przekopuję się przez Wasze posty, informacje, część zostawiając sobie na później, bo na dzieńdobry za dużo tych informacji. We wtorek jadę po czesankę, bo mam trochę Gutermana w domu, ale to tylko tak na próby i naukę. W głowie układam sobie plan co popróbuję najpierw, a co najważniejsze, czuję, jak narasta we mnie radość na spotkanie czegoś nowego - myślę, że z Waszą pomocą i dobrym duchem forum uda mi się stworzyć coś fajnego
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 677 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 22 Sierpień 2008, 22:13
Szalik zainspirowany Gdańskiem i naszym spotkaniem.
Szyfon dostałam w lumpiku -delikatny naturalny niebieski, kółeczka widziałam w galerii amberka a było nas 4 craftladies - stad 4 ogonki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum