Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1603 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 5 Październik 2008, 18:52
łaaaa! dawno nic nie pokazywałaś i nagle z takim czymś wyjeżdżasz! szal kapuściany rewelacyjny (właśnie skończyłam kulać taki kołnierzyk ), rękawiczki boskie, beret nie w moim stylu ale cudnie pocieniowany (zresztą jak wszystko). mam pytanie do rękawiczek, bo też ostatnio podobne zrobiłam i wyszły mi za małe . czy ta koronka jest elastyczna?? bo ja musiałam następne zrobić dużo szersze, takie, że już nie są ładnie dopasowane na nadgarstku żeby można było je wepchnąć na łapę, bo poprzednie były bardzo ładne ale nie dało się ich włożyć (za mała średnica "włazu" )
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 677 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 5 Październik 2008, 19:41
królewno koronka jest elastyczna - i właśnie jest po to, żeby można było włożyć rękę, jest przyfilcowana tylko z brzegów. Widać że naprawdę robiłaś coś takiego - bo wiesz w czym problem
A beret ma daszek ))))) choć można go podwinąć
Ta niesamowita czerwień... zmysłowa, prowokująca, piękna. Chyba nie znajdzie się ani jedna osoba, która by się za posiadaczką tego kompletu nie obejrzała.
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 677 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 10 Październik 2008, 07:03
Konkursowy kardigan "Szach Mat"
Gagu, dziękuję za nazwę
Nanofilcewanie na elastycznej koronce, rozmiar L/XL. Filcewany w całości, boczny szew zrobiony "w styk" i założony wełną.
Na początku był 1,5 na 1,8 m.
Jestem pełna podziwu dla Twoich prac. Bardzo chciałabym nie tyle mieć Twoje umiejętności co wyobraźnię przestrzenną i zdolność przewidywania co do efektu końcowego. Czasami nachodzi mnie ochota, by zrobić jakiś ciuch - ale za nic w świecie nie wiem jakie maja być wymiary wyjściowe, żeby efekt końcowy nie był ani za duży, ani za mały. Piękne wdzianko. Czy mogłabyś, jeśli to możliwe, strzelić fotkę na modelce??
Powiem szczerze, nawet nie potrafię sobie wyobrazić, jak mozna ufilcować takie cudo
Halinko cyknij fotkę tego kardigana załozonego na jakiejś osobie Z pewnoscia będzie jeszcze piękniej wyglądał.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum