Kozocka, przejrzałam twój wątek i baaardzo mnie zbudował. Widzę, że zaczynałaś filcowanie mniej więcej rok temu bo pierwsze posty sa z sierpnia 2007. W ciągu tego roku doszłaś do takiej pefekcji w filcowaniu, że czytając niektóre posty na forum myślałam, że byłaś tu pierwszą filcującą i autorytetem w tej dziedzinie od początku.
To oznacza, że albo jesteś szalenie uzdolniona i pracowita albo filcowanie nie jest tak przeraźliwie trudne jak wygląda na pierwszy rzut oka . Myślę, że jedno i drugie Jednak z naciskiem na pierwsze.
MKatrynka ośmielę się odpowiedzieć za Kozocką, która nie lubi o sobie mowić. Halinka jest baaardzo uzdolnioną i kreatywną Osobą. Ponadto szalenie pracowitą. Do filcowania nie wystarczy jedynie nauczyć się od strony technicznej. Pomimo wszystko odrobiny talentu i cząstki "własnej duszy" trzeba włozyć. Halinka łączy wszystkie te cech stąd taki powalający efekt.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Trzeba mieć talent plastyczny, wizję tego co się chce zrobić i umiejętności techniczne. Halinka posiada to wszystko i dlatego jest artystką. Jeszcze raz brawo i gratulacje.
kiedyś dziwiłam się jak można rozpoznawać autorów prac przy takiej różnorodności. dzisiaj sama raczej zawsze wiem, które dzieło to twórcza wizja Kozockiej. oczywiście , że głosowałam na Twój żakiet i kojarzy mi się z królową śniegu, jest elegancki, dostojny- przez te żakardy. Kozocka to naprawdę piękna praca, oryginalny pomysł.... tak jak Gagu w życiu nie wyobrażam sobie , że miałabym kiedyś coś tak pięknego zrobić. moja wyobraźnia jest za mała.
Hobby: wszelkie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Kwi 2008 Posty: 557
Ordery: Brak
Wysłany: 10 Październik 2008, 14:05
Halinko najdroższa... Żakiet jest perfekcyjny... W głowie mi się nie mieści zabieranie do tak dużych form... może kiedyś do tego dojrzeję...
Napisałaś, ze filcowałaś na elastycznej koronce... Czyli na sztucznym materiale? Nie wiem jak ty to robisz, że ci się czesanka do wszystkiego przyczepi, bo u mnie to różnie bywa...
Powtórzę za dziewczynami, nie będę oryginalna... jesteś Prawdziwą Artystką...
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2147 Skąd: Lublin
Wysłany: 10 Październik 2008, 16:33
Halinko, Ty wiesz co sądzę o tym żakiecie - super i już. A na dodatek potrafisz dać niezłą motywację do pracy, od razu chce się działać dalej i wymyślać coś nowego. Gratuluję wygranej, żakiet jest piękny
Halinko, mistrzostwo to już dawno osiągnęłaś wiec teraz to już nie wiem co powiedzieć by nie powtarzać tego co inne dziewczyny napisały.
Nie muszę mówić, że twój żakiet to jeden z moich faworytów. Powiem tylko, że z największą rozkoszą opatuliłabym się nim w chłodne dni bo jest cudowny.
_________________ "Z każdym nowym dniem zaprzyjaźnij się, spróbuj widzieć świat pozytywnie!"
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 06 Sie 2007 Posty: 677 Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 10 Październik 2008, 20:50
Dziękuję miłe moje przyjaciółki za ciepłe słowa!
Nie jest to prosto- filcować małe lub duże wymaga fizycznego wysiłku i poświęcenia, dużo czasu i samozaparcia. Rysować nie umiem, więc nie wiem czy mam te zdolności plastyczne.
żakiet jest cienki, jak sweter ale ciepły. Dziś było otwarcie wystawy pracowni tkaniny artystycznej w Miejskim Ośrodku kultury, żakiet sfotografowałam na modeli, a moje prace cieszyli sie zainteresowaniem
Na modelce to jest dopiero efekt. Dodatkowo ta pani ma na sobie odzież w odpowiednich kolorach czyli czerń i szarość. Super to wygląda, jeszcze raz wyrazy uznania Halinko
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Noo... teraz to dopiero widać jaki cudny! Super. Bardzo mi się podoba dobór modelki. Dlaczego? Bo widać, że NORMALNE kobiety mogą nosić Twoje rzeczy. Że są one dla ludzi, do noszenia, a nie tylko do podziwiania. Wielki szacun.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum