Pomogła: 7 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2148 Skąd: Lublin
Ordery: Brak
Wysłany: 8 Lipiec 2008, 16:31
Skróciłam jedynie końcówki na płatkach. Torba jst kremowo - szara a kwiatek mocno żółty. Niestety lepszego zdjęcia na razie nie będzie, bo torba już nie u mnie.
Jejku, jak sie te dzianiny filcuje... super jest ta torebka, a ja tak nie umiem nic z filcem... a tak bym chciala...a kwiatuszek jaki wdzieczny, no sliczne wszystko, az mnie zazdrosc zsie i wysysa (zazdrosc*- bardzo plytkie uczucie)
Wysłany: 8 Lipiec 2008, 21:04
Dzięki dziewczyny Lejdik - dzianina ( co najmniej 70 procent wełny), pralka plus program gotowanie i już gotowe do obróbki. Sweter przyniosła sąsiadka żebyjej torebkę zrobić. Najgorzej było wszyć zamek - trzeba mieć maszynę siłaczkę
Lejdik - dzianina ( co najmniej 70 procent wełny), pralka plus program gotowanie i już gotowe do obróbki. Sweter przyniosła sąsiadka żebyjej torebkę zrobić. Najgorzej było wszyć zamek - trzeba mieć maszynę siłaczkę
Masz rację, moja maszyna czasem odmawia współpracy jak się sweter za dobrze sfilcuje
Zebrzyco, z tym filcowaniem to czasem dziwne rzeczy wychodzą. Wrzuciłam do pralki szetland i po upraniu na 60 stopni wyjęłam mięciutki i puszysty i ani ciut ciut nie skurczony.
Wysłany: 8 Lipiec 2008, 21:16
Szetlandy nie chcą się kurczyć, też tak miałam. Po dwukrotnym praniu w 90 stopniach wychodziły nietknięte, a nawet ładniejsze niż przed praniem Te z metką lambs wool jeżeli nie mają żadnej domieszki też się nie kurczą, przynajmniej mi się nie skurczyły.
aaa- a to serio do pralki sweter, zagotowac i wyczyniac z niego cuda???To powiedz mi jeszcze- jak juz wypiore, moge z niego wykroic torbe, czy co mi sie zachce, byle filcowanki starczylo- dobrze mysle??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum