siedzę , patrzę, czytam i kiwam głową nie wierząc , że można z taką pasją i radością pastwić się nad filcem. śliczności. chętnie bym je ponosiła zimą i latem .
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2148 Skąd: Lublin
Ordery: Brak
Wysłany: 23 Wrzesień 2008, 22:58
Dodzia latem to dla masochisty raczej ciepłe są i to bardzo, mało się nie ugotowałam jak mąż robił zdjęcia.
Królewna, chciałam żeby od spodu były ciemniejsze właśnie dlatego żeby nie było widać od razu jak je zaciapię, a przy moim psisku to możliwe, ja się zapomnę i jej gałęzią rzucę albo kółkiem, ona oślini i już rękawiczka brudna Skojarzenie z horrorem podoba mi się A przed chwilą przestałam się pastwić nad pierwszą jednopalcówką - ufff
My chcemy popatrzeć na żaglowiec! On jest taki cudowny, taki jak dla mnie bajkowy i troszkę nierealny ale zachwycający, wzroku od niego nie mogłam oderwać jak oglądałam konkursowe fotki.
_________________ "Z każdym nowym dniem zaprzyjaźnij się, spróbuj widzieć świat pozytywnie!"
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 07 Mar 2007 Posty: 2148 Skąd: Lublin
Ordery: Brak
Wysłany: 11 Październik 2008, 12:40
Zrobiłam nowe fotki fregaty.
Spodobało mi się ostatnio łączenie czesanki ze wszystkim co się da. Na początku miała być torebka z ogromnym filcowanym kwiatem, ale w trakcie pracy przestał mi się podobać i został rozcięty na trzy części, potem było układanie ich na gotowym filcu i zastanawianie się do czego to jest podobne. Na początku po dołączeniu tylko koronki na dole wyglądało to jak kałamarnice w siatce, potem dorobiłam z bawełnianej tkaniny której użyłam wcześniej w żaglach do zrobienia kadłuba łodzi, potem doszły fale. Boczne żagle są wypełnine od spodu czesanką, środkowy jest tylko w połowie dofilcowany do materiału, reszta zwisa swobodnie, jako dodatków użyłam też wełnianych sznurków, jedwabnych nici, naturalnych loków z wełny i jedwabiu, oraz bawełnianej tkaniny i perłowych koralików. Być może przerobię fregatę na torebkę, jeszcze nie jestem pewna. W podobnej mieszanej technice robię kilka kolejnych rzeczy, ale u mnie to jak zawsze kilka na raz, poprzekładane jeszcze innymi robótkami więc pewnie trochę potrwa zanim skończę. Dziękuję za wszystkie głosy i pochwały
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum