Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 11:39 malarstwo na szkle ...
jeszcze raz wszystkim dziękuję za uznanie dla moich "małych dzieł"
a teraz czas na zaprezentowanie pracy,
która brała udział w ostatnim konkursie: "lato. lato. lato czeka... "
te obrazy namalowałam dwa lata temu ... było lato (...)
malowanie tych obrazów to była czysta przyjemność -
eksplozja uczuć, która zlała się w jedno ... miłość ...
wtedy też latałam... jak one - pędziłam galopem przed siebie ...
dlatego lato to dla mnie zielona łąka... i konie pasące się na niej ...
lato ... to wiatr ... i nadzieja, którą on ze sobą niesie ...
Co tu duzo mowić, samo za siebie "mówi". Jest piękne po prostu i tyle Namalować konia jest spora sztuką, Tobie sie udało fantastycznie. W szczególności pierwsza głowa konia mnie urzeka
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
brniemy dalej... no w końcu się udało - moja torebka skończona
a właściwie powinnam powiedzieć odnowiona -
oj żal mi żal było się z nią rozstawać po latach zużycia ...
postanowiłam więc ja odnowić... a oto i efekty ... klik... klik...
_________________ Boże, daj mi pogodę ducha, bym mógł zaakceptować rzeczy, których
nie mogę zmienić, odwagę, by zmienić rzeczy, które mogę zmienić...
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2593 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 26 Czerwiec 2008, 17:51
ledwo skomentowałam te 'polną' a Ty juz wyciągasz z rękawa następną .
Bardzo, ale to bardzo podoba mi sie kolorystyka i sama postać ślimacza!!
Napisz proszę co zrobiłaś tej torbie i czym
_________________ Gość zapraszamy do wzięcia udziału w naszym kolejnym konkursie!
niestety nie mam zdjęć torebki "przed" w skrócie była to zwykła zamszowa torebka - kupiłam ja kiedyś w jakiejś gazecie nosiłam ją nosiłam... aż zamsz się wytarł - dosłownie - w jednym miejscu była też przypalona żelazkiem... takie to było paskudztwo - ale uwielbiałam ją ...
zmiany: po pierwsze całość pomalowałam niebieską farbą do tkanin ... po wyschnięciu namalowałam ślimaka / farbą olejną - widać to po fakturze / ... no i na koniec owinęłam rączki od torebki i pasek włóczką w podobnym odcieniu co torebka - żmudna praca, ale jak widać warta zachodu
a w ogóle to cieszę się, że wam się podoba ...
Gagu napisał/a:
ledwo skomentowałam te 'polną' a Ty już wyciągasz z rękawa następną
to tak by was nie znudzić sobą ... a wspomnianą przez Gagu torebkę można oglądać tu... klik... klik...
_________________ Boże, daj mi pogodę ducha, bym mógł zaakceptować rzeczy, których
nie mogę zmienić, odwagę, by zmienić rzeczy, które mogę zmienić...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum