Wysłany: 9 Maj 2007, 15:39 co szyłam, jak jeszcze mi się chciało ;)
Ostatnio przeglądam swoje stare prace - niestety tylko ich nieznaczna częś została uwieczniona na fotkach nim poszły w świat. W miarę możliwości proszę więc nowych właścicieli o obfotografowanie.
Dziś dostałam fotkę kurteczki - sztruksowej, na polarze, dla dzieci w wieku 6-12m-cy (ale wg tego samego wykroju uszyłam też płaszczyk, w tym samym rozmiarze tylko dłuższy i moja Bratanica nosi go do dziś.
Obecnie kurteczka ma juz drugiego "nosiciela" i wg relacji obu mam jest bardzo praktyczna
kurteczka2.jpg tył kurteczki
Plik ściągnięto 1427 raz(y) 27.37 KB
kurteczka1.jpg kurteczka od frontu. zapinana na suwak. kieszonki to ściema ;)
Plik ściągnięto 1427 raz(y) 27.82 KB
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Ostatnio zmieniony przez izuss1 17 Maj 2007, 22:25, w całości zmieniany 1 raz
gosiak, nie, wcale nie tak bardzo trudno. w strategicznych miejscach, tam gdzie może się bardzo rozciągać podczas szycia, a w noszeniu nie musi być mocno elastyczne, podprasowuję taką specjalną taśmę fizelinową ze skosu
dużo dobrych rad w tym zakresie jest w burdzie - zawsze dokładnie czytam opisy wykonania. niestety - część rzeczy o których wspominają - np. spierająca się fizelina do elastycznych materiałów właśnie - jest jeszcze w naszych pasmanteriach nieosiągalna... ale to sie zmieni
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
z dawnych czasów:
kiedyś szyłam dość często na zamówienie - dla znajomych oczywiście. specjalizowałam się głównie w polarach - oto polarowy szlafrok, który uszyłam jako prezent gwiazdkowy
z tych wszystkich prac zostawało mi sporo resztek, a moja Bratanica była wówczas malutka - uszyłam jej więc dwa dresiki ze skrawków - okazały sie bardzo praktycznie - ciepłe, wygodne, łatwe w praniu
PS. w szyciu zwracam uwagę także na aspekt finansowy - uszycie szlafroka z polaru jest dość opłacalne. znane mi są w Poznaniu miejsca gdzie metr polaru szerokiego na 2m kosztuje ok 15-18pln. taki szlafrok zamyka się w 50pln.
-----------------------
Ostatnio zmieniony przez izuss1 25 Maj 2007, 11:44, w całości zmieniany 1 raz
dla mnie maszyna do szycia to czarna magia (moja mama i mama mojego męża to krawcowe)tak więc nigdy nie miałam potrzeby aby szyc ale jak widzę wasze prace to chyba udam się na lekcje .
gosiak, jak dla mnie możesz się tak powtarzać codziennie
dziękuję Wam dziewczynki
być może będę miała niebawem coś nowego do pokazania - zlokalizowałam śliczny jedwab 150 cm szeroki za 8pln mb!!
trzymajcie kciuki, żeby był jeszcze po mojej wypłacie
-----------------------
Pomogła: 5 razy Wiek: 26 Dołączyła: 02 Wrz 2006 Posty: 1558 Skąd: Kraków
Ordery: Brak
Wysłany: 25 Maj 2007, 13:56
Izuss super, bardzo ładna sukienka i top - uwielbiam takie i niegdzie nie mogę kupic ( za małe ).
Koniec, muszę zbierać na maszynę do szycia Albo zamawiać u Izuss
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum