A wiesz Ivy ja także zaczynałam moją naukę szycia od "czegoś" z przegródkami Była to taka torba /siatka mini/ w granatowo-białą z trudem gdzieś zdobytą kratkę. Naszyłam na zewnątrz tej siateczki /torebeczki taki pasek materialu przeszyty w sposób pozwalający na schownie pisaków i długopisu. Paulina/moja córka/ chodziła z tym na lekcje religii. Strasznie była dumna i szczęsliwa. NO i ja także. TYm bardziej chwalę CIę za to co uszyłaś, bo wiem jak na początku jest to trudne. Bravo Pomysł ze ślicznymi guzikami na rękwicy- bombowy
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
się nam szyciowo Koleżanka rozpędza - i bardzo dobrze!!
tak jak pisałam przy okazji komentarza o decou - podziwiałam już na blogu. ale to zupełnie nie szkodzi, że fotki się pokrywaja - na takie cudeńka chętnie popatrzę kilka razy
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2923 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 16 Czerwiec 2007, 17:56
guziki - mistrzostwo świata - uwielbiam takie klimaty , a pokrowiec na druty szyję już od trzech lat - na razie jestem na etapie projektu , a Tobie juz się udało! brawa!!
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1259 Skąd: z Poznania
Wysłany: 28 Lipiec 2007, 08:19
Ostatnio jeszcze bardziej tworzenie-czegokolwiek-bądź jest dla mnie lekarstwem na kłopoty. Uszyłam sobie taki mini lasek Te drezwka robi śię bardzo prosto i szybko, na pewno zajmę się masową produkcją przed Gwiazdką, bop świetnie nadają się na świąteczne dekoracje. A mogą także służyć jako poduszeczki do igieł, jesśli ktoś woli praktyczne zastosowania Te moje nie są zgrane kolorystycznie, bo to była próba i wykorzystywałam skrawki które miałam pod ręką
las.jpg
Plik ściągnięto 1181 raz(y) 28.35 KB
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Wysłany: 30 Sierpień 2007, 21:01
A tu rzeczony patchwork Wypróbowałam wypatrzony w książce sposób, że w meijscu gdzie zbiegają się kwadraty robi się takie małe supełki - ciekawie to wygląda. No i cały prawi euszyłam na maszynie, tylko brzeg doszywałam ręcznie. Spód to jest taka jakby kołderka kupiona w seconhandzie, więc jest ciepły, w sam raz na jesienną dzremkę, czy żeby się rozgrzać po powrocie z dworu
patchwork2.jpg
Plik ściągnięto 1103 raz(y) 29.17 KB
patchwork.jpg
Plik ściągnięto 1106 raz(y) 24.39 KB
Ivy te dwa patchworki to oczywiście rózne są prawda ? Jeden z takiej kocykowej tkaniny, ten drugi z kretonu jak sądzę ? Podziwiam umiejętność i cierpliwość szycia na maszynie
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Wysłany: 31 Sierpień 2007, 08:19
Nie, nie, to jest jeden patchwork. Na pierwszym zdjęciu jest widok tego supełka na złączeniu, a na dtrugim całości, ta kołderka jest pod spodem - to znaczy kupiłam kołderkę, z jednej strony ma taki śliski materiał, a drugiej miała polar. Od strony tego polaru naszyłam ten patchwork (z róznych materiałów, tam jest właśnie jakiś kreton chyba, płotna różne), całośc obszyłam patchworkowym brzegiem, powstała taka patchworkowa kołderko-narzuta
A wiesz, ze za diabełka nie mogę zrozumieć, ale nie ma sie czym przejmować, w temacie szycia kompletna "noga" ze mnie. Patchwork jest sliczny i to jest ważne
piknie, Halinko - jak mawia moja Bratowa
patchwork jest pierwsza klasa. a Twoje szyciowe stworki to podziwiam pasjami
poproszę o dokładną instrukcję supełków na łączeniach, bo bardzo mi się ta idea podoba
a zbliża się czas "smutny i zły" - jesień i zima czyli - czas, w którym Iza marznie notorycznie i pragnie okrywać swe chude girki czymś ciepłym. więc najwyższa pora na wykonanie jakiegoś okrywadełka
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Hobby: craft Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2923 Skąd: Warszawa
Wysłany: 31 Sierpień 2007, 12:23
Jakby fajnie było zwyczajem osadnic amerykańskich w długie wieczory zimowe przy kominku spotykać się na szyciu patchworka i ploteczkach
A znacie akcję "Kołderki za jeden uśmiech" - poza codzienna działalnością dziewczyny spotykają się, przywozą swoje maszyny i szyją wspólnie! Super zabawa!
Ivy sorki z offtop.
Hobby: sztuka szeroko pojęta... :) Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 10 Lip 2007 Posty: 377 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 31 Sierpień 2007, 13:05
bardzo fajne te stworki gałgankowe mam książkę właśnie z takimi szmatkowymi różnościami, jeżeli któraś z Was będzie zainteresowana, mogę obfocić i pokazać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum