Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1222 Skąd: z Poznania
Ordery: Brak
Wysłany: 27 Marzec 2007, 20:21 Aplikacje
Nie wiedziałam, czy to będzie pasowało do patchworku, więc zrobiłam nowy temat. W sumie te techniki mają wiele wspólnego, uzupełniają się i często łączą, więc w razie czego będzie to można jednak przenieść tam.
Potrzebowałam kiedyś kosmetyczki na drobiazgi i zrobiłam sobie taki komplecik. Gotową do ozdabiania kosmetyczkę kupiłam w empiku i naszyłam na niej aplikacje na łatce. A w domu miałam prawie identyczne płótno, więc uszyłam do kompletu jeszcze torebeczkę i ozdobiłam takim samym wzorkiem.
ptaszek.jpg
Plik ściągnięto 1294 raz(y) 31.2 KB
ptaszki.jpg
Plik ściągnięto 1294 raz(y) 37.63 KB
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
Wysłany: 8 Maj 2007, 21:56 Miszelkowe szycie
Mimo niedyspozycji udało mi się dzisiaj wypróbowac maszynę do szycia, oto co mi wyszło z tego - dziwne stworki-potworki. Maja niedoróbki - no i dziwne twarze, ale ten niebieski to pierwsza rzecz jaką uszyłamna Emeraldzie Więc się cieszę
stworek1.jpg
Plik ściągnięto 1498 raz(y) 37.45 KB
stworek2.jpg
Plik ściągnięto 1498 raz(y) 46.1 KB
Wysłany: 9 Maj 2007, 06:49
Dokładnie miały to byc zwierzątka, ale mój Krzysiek stwierdził po powrocie z pracy: oooo zostałaś producentem pokemonów Obiecuję że następne będą bardziej podobne do zwierząt A to był mój debiut maszynoszyciowy.
E... ja nie widzę tutaj pokemonów. Jak dlamnie to pierwsza szmacianka to kotek a druga piesek Sama nie potrafię niczego uszyć więc jest super jak dla mnie.
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Ivy
one są kapitalne , mają bardzo sympatyczny "wyraz twarzy",a to że wyszły ci inne - za to niespotykane i niepowtarzalne i widocznie w momencie szycia takie akurat miałaś wyobrażenie na temat kotka i pieska , prawda?
przede wszystkim gratuluję odwagi że się zabrałaś! najtrudniej jest zacząć!
zwierzaczki - potworki cudne. ja widzę kotka i króliczka
PS. można prawie z pomocą twoich cudeniek zacząć przeprowadzać testy psychologiczne pt. "co widzisz?"
najważniejsze jednak, że zaczęłaś - za tydzień zgodnie z umową dostarczę wykroje, więc Dziewczęta - pooglądamy już sobie ciuszki uszyte przez Ivy
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Dołączyła: 05 Maj 2007 Posty: 1612
Wysłany: 9 Maj 2007, 17:37
Miłe takie przytulanki Moja mama nie umie szyć, wiec jak byłam mała, to sobie wypychałam skarpetki resztkami włóczek i takie miałam maskotki - po prostu strasznie chciałam mieć coś uszytego A twoje są kochane
_________________ Jak kochać - to księcia, jak kraść - to miliony...
Wysłany: 16 Czerwiec 2007, 16:36
Dziękuję bardzo za wszystkie pochwały I wrzucam zdjęcia - moich szyciowych prezentów dla Mamy - łapki do garnków (ozdobiłam łapkę zakupioną w second handzie - nowiusieńka, jeszcze z metką, w dodatku z IKEI ) i "szydełkownika" - zrobiłam taki schowek na szydełka. Aha, część moich zdjęć wklejanych na forum dubluje się z tymi na moim blogu, za co przepraszam jeśli ktoś przypadkiem tam zagląda, ale chciałam się nimi pochwalić i tutaj
lapka.jpg
Plik ściągnięto 1237 raz(y) 29.09 KB
2.jpg
Plik ściągnięto 1237 raz(y) 23.72 KB
1.jpg
Plik ściągnięto 1237 raz(y) 10.61 KB
Ostatnio zmieniony przez Ivy 16 Czerwiec 2007, 16:58, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum