zakładam wątek szydełkowo-drutowy. ogólnie dość dużo drutuję i szydełkuję (jak na moje możliwości oczywiście ) ale jakoś większość prac nie jest obfotografowana i zalega gdzieś w odmętach szaf więc zacznę skromnie: mój konkursowy zimowy komplet z żółtego moheru i wczoraj zrobiona poduszeczka na szpilki żeby się już nie walały po całym parapecie
Pomogła: 2 razy Wiek: 34 Dołączyła: 11 Lut 2008 Posty: 339 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 15 Marzec 2008, 13:11
Pudusia igłowa tak piękna, że najpierw pomyślałam, że się pomyliłaś i wkleiłaś zdjęcie broszki. Dopiero po chwili dojrzałam szpilki...
A ja jeszcze chcę wiedzieć, czy kształt jest wynikiem ściągnięcia nitkami, czy to był "wyrobiony" kwiatek?
_________________ "Niektórym wydaje się, że luksus to zaprzeczenie biedy.
Nic bardziej mylnego: luksus to zaprzeczenie wulgarności"
Coco Chanel
Pomogła: 7 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1603 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 15 Marzec 2008, 15:56
Rooda84, koniecznie, tylko nie wiem czy mnie rozpoznacie (swoją drogą, Ty też mnie zdziwiłaś jak zobaczyłam Cię na fotkach ze spotkania poznańskiego bo całkiem inaczej wyglądałaś niż na avatarze )
marfka74, zrobiłam 2 kwiatki na szydełku, zszyłam i mocno wypchałam czesanką (tak, że się uwypuklił) a nitki to bardziej dekoracyjne są bo jakoś tak pusto mi było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum