Hobby: wszelkie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Kwi 2008 Posty: 557
Ordery: Brak
Wysłany: 20 Kwiecień 2008, 17:11
zamajka, sukienki są przecudnej urody!
Sama noszę sie z zamiarem wydziergania letniej sukienusi, czas najwyższy sie za to zabrać... Powiedz, czy to bawełna? jakiej firmy? mniej wiecej ile jej zużyłaś na jedną sukienkę?
Sukienki robiłam z bawełny Maxi (565 m w 100 gramach). Tylko ta biała była wykonana z naszego kordonka Ariadny 30x6. Jest nieco grubszy od Maxi, ale raczej go nie polecam. Praca jest nieco sztywna po praniu i kurczy sie. Maxi polecam z czystym sumieniem, jak również DMC 10.
Zużycie nici może być różne, zależnie od wzoru, tak między 30 a 40 dkg.
Hobby: wszelkie Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Kwi 2008 Posty: 557
Wysłany: 25 Kwiecień 2008, 21:08
Wszysssstkie śliczne! zamajka, z tego co zaobserwowałam, to białą sukienkę robiłaś w poprzek, a nie wzdłuż... powiem szczerze, że mnie to zaciekawiło, nie spotkałam się dotąd z takim sposobem robienia sukienki... Człowiek się całe życie uczy... Czy przez to łatwiej się robi?Robiłaś kolejnymi paskami wzoru, czy całą od góry do dołu, zmieniając wzory w układzie pasowym...( chyba zaczynam cos bełkotać, ale rozumiesz, o co mi chodzi???)
_________________ ufam swoim rękom...
Ostatnio zmieniony przez viola 26 Kwiecień 2008, 15:08, w całości zmieniany 1 raz
aglaya Uzależniona Craftlady ;) Tita tita tu kosmita
Pomogła: 8 razy Wiek: 25 Dołączyła: 24 Wrz 2007 Posty: 686 Skąd: Kraków
Wysłany: 25 Kwiecień 2008, 22:45
Oj tak, sukienki są rewelacyjne
_________________ She can kill with a smile
She can wound with her eyes
And she can ruin your faith
with her casual lies
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum