Pomogła: 2 razy Wiek: 34 Dołączyła: 11 Lut 2008 Posty: 339 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 6 Lipiec 2008, 16:55
Teraz zaczyna mi coś świtać: ponieważ po 2 rzędzie będzie 36 oczek to w 3 rzędzie dokonuje się podział na słupku wystające i wklęsłe. Wystających będzie mniej, bo to są te, które na zdjęciu tworzą te "żeberka" pionowe. Jeśli przerobić to wg opisu 3 rzędu, to będzie 12 takich żeberek. I od żeberka do żeberka liczy się motyw. Oczka dodaje się na końcu/końcach każdego z motywów przerabiając w ich ostatnich oczkach (czyli po obu stronach wystających żeberek) po dwa słupki. Resztę słupków przerabia się nic nie dodając.
Tylko, że dodając w ten sposób w każdym okrążeniu jest o 24 słupki więcej, a nie wiem, czy to nie za dużo.
PS. Dziewczyny podsyłały Ci link do bardzo podobnego beretu/kaszkietu - może przez porównanie opisów coś się wyjaśni?
_________________ "Niektórym wydaje się, że luksus to zaprzeczenie biedy.
Nic bardziej mylnego: luksus to zaprzeczenie wulgarności"
Coco Chanel
Wiek: 20 Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 447 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: Wczoraj 20:04
a ja mam "zamówienie" na beret...
"taki duży, czarny, jak rasta"
jakieś pomysły?
Czapkę zrobiłam, ale na beret nie mam pomysłu. Bo gdzieś chyba trzeba rozszerzać, zwężać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum