po obejrzeniu torcika pomyślałam "dlaczego Ivy wstawila to w temacie o szydełkowaniu i drutach" dopiero potem się przyjrzałam i przeczytałam posty
swietne rzeczy!!
Ivy, lisek jest szydełkowy i bardzo prosty - najpierw robi się długą prostą tubę - najlepiej na okrągło - zwężoną na końcu - pyszczek. a później dorabia się girki i uszka. włóczka najlepiej taka moherkowa i małe szydełko, żeby wyszło scisło dość. no i półsłupki. dużo półsłupków
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Pomogła: 5 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1248 Skąd: frei stadt danzig
Ordery: Brak
Wysłany: 6 Luty 2008, 21:16
buuuu... ktoś odgapił mój pomysł... do zrobienia takiego lisa przymierzałam się już od liceum. najpierw mial byc uczyty z zielonego futerka później zmieniłam koncepcję na fioletowe, a gdy zderzyłam się z rzeczywistością sklepową i okazało się, że nie ma takich kolorów futerek to właśnie postanowiłam zrobić na szydełku.... a ostatecznie stanęło na tym, że uszyłam sobie z szarego futerka i założyłam go tylko raz tej zimy bo jest potwornie ciepły...
Pomogła: 6 razy Wiek: 32 Dołączyła: 23 Paź 2006 Posty: 1222 Skąd: z Poznania
Ordery: Brak
Wysłany: 7 Luty 2008, 07:58
No właśnie ze mną jest ten problem, że ja się uczyłam szydełkować sama, z książki. I ja umiem szydełkować tylko z opisów: w sensie: 1 rządek:5 oczek łańcuszka zamknąć w kółko jednym oczkiem ścisłym. 2 rządek: 1 oczko łańcuszka za pierwszy półsłupek, potem na każdym oczku po 2 półsłupki... itd itp. I najlepiej jak książka jest obok, żebym mogła w każdej chwili sprawdzić, jak się robi pikotek czy cuś...
Wysiadam na schematach, a w ogóle jak coś nie ma schematu, to wysiadam jeszcze bardziej...
_________________ Michelle
My heart belongs to raggedies!
piekny jest ten lisek i już bym go robiła , nawet jak nie ma zimy - ale ja tylko ze schematu umiem , ani z opisu , ani z opowiadań - nic nie umiem zrobić
Szczególnie spodnie są super! Zawsze myślałam czy da się dziergnąć spodnie i jak to będzie wyglądało... A tu proszę! I to w dodatku żółte
Szkoda, że nie widać czy w okolicach kroku też jest ażur czy jakiś pełniejszy ścieg...
Jak myślicie, ażur na tyłku i gacie mu spod spodu prześwitują?
Ciekawi mnie to bo może sama bym sobie cosik podobnego dziergnęła...
Aż obejrzałam jeszcze raz. Faktycznie chyba ma podszewkę, choć mało ją widać, z tym że marfka też ma rację bo na siedzeniu jest gęściejszy ścieg...
A ze mnie ślepota straszna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum