Dziewczyny, Izuss, Ness....
pomóżcie pliss....
znalazłam taki topik, chyba nie jest bardzo trudny i może bym sobie go zrobiła , ale oprócz schematu motywu nie mam nic więcej,żadnego opisu ani legendyi nie wiem:
-jak jest robiona ta gładka częsc bluzeczki
- co w schemacie motywu jest robione słupkami a co półsłupkami
-co jest zaznaczone czerwonymi rameczkami
ten topik jest na 2 stronie (u Krystyny) tu:
http://crochet.korabel.ne...wtopic.php?t=14
fotka dość mała i niewiele widać, ale coś jednak widac
zacznę od schematu:
- to co zaznaczone podłużną ramką - takie długie w kreseczki - to trzy siedmiokrotnie nawinięte słupki
- ta druga ramka to dwa oczka ścisłe
wzór na część gładką moim zdaniem to coś w tym stylu co na schemacie u dołu
jest jeszcze jakaś koronka wokół dekoltu, ale to już można wybrać z różnych wzorów (np z tej książki co dziś wkleiłam link) albo pokombinować
generalnie radziłabym zacząć tak:
- zrobić jeden motyw, wymierzyć
- zrobić kawałek "ściegiem gładkim", wymierzyć
- znależć jakiś top własny o podobnum fasonie i żądanych wymiarach, poobliczać ile motywów, jakie szerokie pasy itd
to tyle na początek - w razie wątpliwości - pisz
a, jeszcze jedno - jak dla mnie szydełko max 2 i nici odpowiedni do niego dobrane. ja bym nawet na 1,75 robiła, ze snehurki
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2527 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 11 Czerwiec 2007, 23:47
he he Joania wielkie dzięki, ale to co zdobyłaś akurat nie jest tajemnica, tajemnica dla mnie jest wymodelowanie główki rekawa. Raz jeszcze dzięki wielkie za pamięc i pomoc
A jak tam w sprawie torebek?
_________________ Gość zapraszamy do wzięcia udziału w naszym kolejnym konkursie!
z tego co widzę cały problem polega na tym, że tu rękawy pokazane są na prosto, a w oryginale i tym co robiły rosjanki jest wymodelowana główka...
chyba mam gdzieś takie bardzo dokładne zdjęcia tego zapisane w ulubionych w domu - poszukam
uzupełnienie 10:31
w linkach które podała ele bardzo wyraźnie widać jak jest wymodelowana główka rękawa - nie da rady wg tego zdjęcia?
_________________ pozdrawiam - iza
mój SEGREGATOR || zapraszam do dzianinowego Foto Forum || kropki nad i
-----------------------
Wędrujące Albumy TURA III - 1.Ivy, 2.Gagu, 3.Rooda, 4.Izuss, 5.Makneta, 6.Nayanka, 7.Ggagatka, 8.Kiga, 9.Mely
Poczytaj o zasadach wklejania zdjęć tak, by nie obciążać serwera
Cześć dziewczyny to ja się podziele takim schematem jaki mam do topiku Vs:
Izuss1 zrobila schemacik do gory topiku:
schemacik dołu od Grażnki z forum Maranty:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum