Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2593 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 19 Maj 2008, 14:03
Klusia, skrzyneczka bardzo piękna, podoba mi się ze na zewnątrz jest okręt a wewnątrz - jakby w wodzie - muszle
ubytki łatwo zlikwidujesz szpachlówka do drewna - jest tania i szybko schnie.
_________________ Gość zapraszamy do wzięcia udziału w naszym kolejnym konkursie!
Gagu dziękuję Wyrwy w drzewie są zaszpachlowane, ale ponieważ zajmowały prawie 50% powierzchni to chciałam je całe przykryć, aby nie było jednak szpachli widać, a poza tym szpachlowanie moje nie było do końca perfekcyjne i stąd te ogromniaste muszle. Chłopak chciał, żeby skrzyneczka w środku była drewniana więc nie mogłam nijak zrównać koloru szpachli i drewna. A druga sprawa, że ten papier mi się ogromnie podobał i nie mogłam się doczekać, żeby ich gdzieś nie wkleić, a sytuacja sama się znalazła
Spinka dziękuję za Twoje komentarze pomysłów mam faktycznie ogrom, ale gorzej z możliwościami realizacji. W końcu całe życie się uczymy . Ale cieszę się, że Ci się w większości moje prace podobają.
Jantar
Sasilla, rozella, kasieńka, zebrzyca dziękuję - wstyd mi się przyznać, ale mnie ten krak zawsze tak wychodzi i nie wiem dlaczego. To jest Crackle Sottile Stamperii. Zmodyfikowałam tylko kładzenie Step-1 i czekam tak długo aż faktycznie nie jest on już biały. Tylko, że czasem to jest godzina albo i dłużej i nijak się ma do instrukcji producenta, który twierdzi że step-1 jest gotowy do pokrycia step-2 po pół godzinie. Może to jest przyczyna? Poza tym kładę step-1 dość grubo, żeby spękania były wyraźniejsze... i takie coś mi wychodzi A step-2 właściwie rozlewam na powierzchni i tylko bardzo delikatnie rozprowadzam po bokach pędzlem.
To nie jest pierwsza skrzyneczka, na której tak mi wyszły spękania. W majowy weekend zrobiłam koleżance puzderko i krak popękał tak samo.
_________________ Pozdrawiam, Ewa.
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu." Mały Książe
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Paź 2006 Posty: 2593 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19 Maj 2008, 21:06
Klusia, z krakiem robisz właśnie tak jak powinno być .
pięknie Ci to wychodzi , rzeczywiście tylko Sotiile Stamperii i jeszcze Decomania tak ładnie pękają, ale wymagają niestety poliuretanu
_________________ Gość zapraszamy do wzięcia udziału w naszym kolejnym konkursie!
Pomogła: 2 razy Wiek: 34 Dołączyła: 11 Lut 2008 Posty: 311 Skąd: Warszawa
Wysłany: 20 Maj 2008, 19:22
izuss1, ja Klusię też już o tę serwetę pytałam i z żalem dowiedziałam się, że kupna i kursiku z techniki wiązania filetu nie wydębię
Ale wracając do głównego wątku: szkatułka z żaglowcem zapiera dech w piersiach. Zwłaszcza, że jestem w trakcie lakierowania skrzyneczki z podobnymi motywami (dla Męża), ale bez spękań, których się boję. Mimo, że dziewczyny mnie tu namawiają do spróbowania...
Więc podziwiam i zazdraszczam
_________________ "Niektórym wydaje się, że luksus to zaprzeczenie biedy.
Nic bardziej mylnego: luksus to zaprzeczenie wulgarności"
Coco Chanel
A mogę sie lekko przyczepić ? tylko tak leciutko RObisz fotki tym szkatułkom na przepięknych i wzorzystych serwetkach. Tło serwetek dominuje skrzyneczki i "odbiera" im część piękna. Myslę, ze na gładkim tle prezentowałyby się jeszcze piękniej. NIe pogniewaj sie na mnie Marfko
_________________ Zajmij się czymś. Dzięki temu czas stanie się twoim sprzymierzeńcem, a nie wrogiem. P. Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum