Pomogła: 2 razy Wiek: 34 Dołączyła: 11 Lut 2008 Posty: 311 Skąd: Warszawa
Ordery: Brak
Wysłany: 20 Maj 2008, 20:00
Ten lakier jest baaaardzo gęsty i trzeba go kłaść obficie, ale przynajmniej nie skapuje. Trochę zakleja pędzel, co skutkuje tym, że przy kładzeniu lakieru na kolejnych elementach pędzelek usiłuje się przykleić do brzegu tego, co się lakieruje. Ale łatwiej uzyskać powierzchnię bez śladów po pędzlu, bo warstwa lakieru sama się "poziomuje". Tylko trzeba rzeczywiście uważać, żeby to co schnie było naprawdę poziomo.
Klusia, a jakie Ty miałaś z nim problemy?
_________________ "Niektórym wydaje się, że luksus to zaprzeczenie biedy.
Nic bardziej mylnego: luksus to zaprzeczenie wulgarności"
Coco Chanel
Wysłany: 20 Maj 2008, 21:11
Koncepcja z deseczką zrodziła się przypadkowo: na jej drugiej stronie są chaotyczne otworki, które powstały, kiedy wierciłam dziurki w elementach wyciętych przez Tatę Męża. Otworki powstałe w "podkładce do wiercenia" (takich, gdzie wykałaczki wchodziły na odpowiednio stabilną głębokość było tylko kilka) nasunęły mi pomysł z wykonaniem specjalnych otworków w odmierzonych odległościach.
No i brak styropianu w odpowiednim momencie
Coco Chanel
Ja miałam właśnie problem z poziomowaniem. Zdarzało się,że lakier pomimo samopoziomowania nie dochodził do brzegów a właściwie od nich lekko odchodził. Dlatego masz rację, że jak się da bardzo grubo to nie ma z nim problemów. Ale w końcu efekt ostateczny jest wart zachodu
_________________ Pozdrawiam, Ewa.
"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu." Mały Książe
Wysłany: 24 Maj 2008, 10:27
Drogie Koleżanki, poczekajcie jeszcze chwilkę z wyborem! Właśnie będę lakierować następne . Jak tylko wyschną, to wrzucę zdjęcia. Będą dwie pary dla amatorek błękitów i inne "orientalne" dziwności.
Coco Chanel
marfka74, trzymasz wnapięciu dziewczyno
A z poprzedniego wrzutu najbardziej podobają mi się zielone kwadraty w esy-floresy roślinne i czerwone kółka z dziurką w środku
Czy ten Twój lakier jest błyszczący? Znaczy, co ma napisane na etykiecie?
Wysłany: 25 Maj 2008, 12:44
Lakier ma napisane przede wszystkim, że jest: triple thick varnish. A w polskim tłumaczeniu całości: Aquagel - potrójna grubość błyszczący. I że wystarczy jedna warstwa (ja wolę dwie), trzeba kłaść grubo.
A jeszcze w sprawie lakieru: bardzo długo schnie. Według etykiety 24 godziny, ale tak naprawdę przestaje "łapać się" innych polakierowanych powierzchni dopiero po kilku dniach. Nie wiem, czy warto używać go zawsze, ale spróbować i porównać z innymi polecam.
No, to jeszcze mi się przypomniało: w tym lakierze lubią tworzyć się bąbelki (nawet, kiedy opakowanie nie podlegało żadnym wstrząsom). Trzeba je pędzelkiem przekłuwać - już po nałożeniu lakieru na element - ale nie zawsze się to udaje.
Coco Chanel
Wysłany: 26 Maj 2008, 19:28 Elementy - ciąg dalszy
Weekend był długi, więc pokończyłam lakierowanie. Montaż kolczyków w późniejszym terminie
W całej masie i w większych grupach:
A to są dwie strony jednej pary kolczyków:
To zresztą też:
Nie ma to jak słodkie inspiracje : miętowe czekoladki są nie tylko smaczne, ale i ładnie opakowane! Już poluję na wersję wzbogaconą aromatem cytrynowym (ciekawe jakie tam są
obrazki ?!).
Coco Chanel
Pomogła: 6 razy Wiek: 23 Dołączyła: 01 Lis 2006 Posty: 1286 Skąd: frei stadt danzig
Wysłany: 26 Maj 2008, 22:20
wszystko super! miałabym problem z wyborem... bardzo mi się podoba kolorystyka pierwszego zestawu a spośród nich podłużne bambusiki i muszelki. a później oczywiście pomarańczowo-czerwony adamaszkowy motyw. a czekoladki miętowe after eight uwielbiam!!! no i świetny efekt daje ten lakier
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum